Breukelen, 30 september 2011 – Tijdens het Freedom to Perform event begin september ging Xerox de dialoog aan met een groep grafische ondernemers om ideeën uit te wisselen en ondersteuning te bieden bij de communicatie met klanten. Daarbij werden ook de nieuwe mogelijkheden van de iGen4 met matte toner en het grote afdrukformaat van 364 mm bij 660 mm gepresenteerd. De kansen die deze nieuwe toner bieden, gaven Drukkerij Loor BV uit Varsseveld de doorslag om opnieuw te investeren. Vader en dochter Loor tekenden daarop een contract voor de iGen4 EXP. De printer is in september nog geïnstalleerd.
 
Directeur Jaklien Loor: “Onze Xerox iGen4 is als eerste in Nederland uitgerust met deze speciale droge inkt, waardoor de afdrukken het resultaat van traditionele offsetdruk zeer dicht benaderen. Met deze nieuwe machine kunnen we ons onderscheiden in de markt, niet alleen in kwaliteit, maar ook in prijs. Een drieluik A4 of een folder A4 oblong kan nu bijvoorbeeld tegen een zeer aantrekkelijke prijs, al dan niet gepersonaliseerd, worden gedrukt in een kleine oplage. Onze investering is een logische stap in onze jarenlange ervaring met digitaal drukwerk en een goede vervolgstap in de ruim 14 jaar durende samenwerking met Xerox Nederland.”
Ook op het gebied van duurzaamheid sluit de investering in de nieuwe iGen4 EXP volledig aan op de toekomstvisie van Drukkerij Loor. De iGen4 is ontworpen met duurzaamheid en milieuvriendelijkheid als uitgangspunten en maakt gebruik van droge inkt (toners) die niet giftig zijn en zo min mogelijk afval opleveren. Meer dan 97 procent van de onderdelen is opnieuw te gebruiken. Ingede, the International Association of the Deinking Industry, kenmerkt de afdrukken van de iGen als zeer goed recyclebaar, in tegenstelling tot alternatieve systemen in de markt.

-xxx-
 
 
Over Drukkerij Loor
Drukkerij Loor BV uit Varsseveld is een familiebedrijf dat al meer dan 60 jaar bestaat. Het is een modern grafisch bedrijf met een full service dienstverlening. Loor beschikt over diverse offsetpersen en digitale drukpersen. Meer informatie is te vinden op www.loor.nl.
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl