Breukelen, 13 december 2018 – NBD Biblion wil graag groeien en investeert in een Xerox iGen5 kleurenpers vanwege de kwaliteit, automatisering en productiviteit.

NBD Biblion levert een compleet pakket producten en diensten aan bibliotheken en (school)mediatheken. Om het predicaat “bibliotheekgeschikt” te mogen dragen moeten boeken robuust zijn en een lange levensduur hebben. De boeken komen vanaf de uitgevers met zachte omslag(kaft) bij NBD Biblion binnen en worden voorzien van een op de Xerox iGen5 geproduceerde harde omslag. Het unieke iGen5 formaat van 36 x 66 cm is daarbij van cruciaal belang. Daarnaast worden op de iGen5 kleine boekoplagen (van 1 tot 500 exemplaren) digitaal gedrukt (books on demand).  

NBD Biblion onderscheidt zich mede doordat klanten zelf kunnen bepalen welk uniek boekenformaat men wilt gebruiken. Daarbij heeft NBD Biblion een uitstekende reputatie op het gebied van boekbinden.

Kristen van der Rijst, adjunct-directeur van NBD Biblion: “Wij willen 25% groeien en de Xerox iGen5 kan ons daarbij helpen met de snelle omschakeling tussen de vele kleine jobs. Ook kunnen er opdrachten afgemaakt worden terwijl iedereen al naar huis is. Heel productief.” Joop Wolff, Eerste medewerker Drukkerij van NBD Biblion voegt daaraan toe: ”We kennen de service en de responsetijden, dat is bij Xerox goed geregeld. Vooral in de POD-markt zijn snelheid en betrouwbaarheid van leveren heel belangrijk.”

NBD Biblion maakte al gebruik van de digitale persen van Xerox, een iGen4 voor kleur en de Nuvera voor zwart-wit. De iGen4 is nu vervangen door de iGen5. Voor een optimaal geautomatiseerde workflow wordt gebruik gemaakt van Xerox FreeFlow Core.

NBD Biblion is al een aantal jaar Xerox Premier Partner, het internationale netwerk van Xerox klanten die innovatief zijn en vooroplopen in de markt. Duurzaamheid staat ook hoog aangeschreven. Toen bleek dat de stackers en feeders van de Xerox iGen4 hergebruikt konden worden voor de iGen5, was die keuze dan ook snel gemaakt.

Fotobijschrift: “Hans van Hunnik (Xerox, zittend) bekijkt de output van de Xerox iGen5 met Kristen van der Rijst en Joop Wolff van NBD Biblion.”

 

XXX

 

Over Xerox
Xerox Corporation is een technologieleider die de manier waarop de wereld communiceert, verbindt en werkt innoveert. We begrijpen wat de kern is van het delen van informatie - en alle vormen die het kan aannemen. We omarmen de integratie van papier en digitaal, de toenemende vraag naar mobiliteit en de behoefte aan naadloze integratie tussen werk en privé. Elke dag helpen onze innovatieve printtechnologieën en intelligente werkoplossingen mensen te communiceren en op een betere manier te werken. Ontdek meer op Xerox.nl en volg ons op Twitter op @Xeroxnederland.

Media Contact:         

Patty de Jong, Xerox
+31 (0)6 205 41 506
Patty.deJong@xerox.com


Opmerking: To receive RSS news feeds, visit https://www.news.xerox.com. For open commentary, industry perspectives and views visit http://twitter.com/xerox, http://www.linkedin.com/company/xerox, http://connect.blogs.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp, http://www.youtube.com/XeroxCorp.

Xerox® and Xerox and Design® are trademarks of Xerox in the United States and/or other countries. Conduent is a trademark of Conduent Incorporated in the United States and/or other countries