Tijdens deze vakbeurs voor grafimediabedrijven die eens per twee jaar plaatsvindt, deelt Xerox de stand met haar dochter Veenman en Partners Xtandit en Document Concepts.

Het thema is House of Inspiration waar u nieuwe ideeën kunt op doen. De stand zelf is een duurzaam huis waarin diverse innovaties te zien zijn die leiden tot groei en instapmogelijkheden naar nieuwe markten.

Wat valt er te zien en te beleven bij Xerox?

In ons House of inspiration laten wij u briljante oplossingen zien. BeBrilliant is de nieuwe strategie om betaalbaar, snel en eenvoudig meerkleurig of veredeld digitaal drukwerk te maken. Briljant omdat we veel meer laten zien dan standaard vierkleurenprint. Het toevoegen van extra kleuren of veredeling stelt iedere ondernemer van klein tot groot in staat hun omzet te verhogen door zowel aan bestaande applicaties meerwaarde toe te voegen en nieuwe applicaties te ontwerpen. We laten zien dat het met de nieuwe Xerox oplossingen mogelijk is om snel en eenvoudig goud, zilver, wit of transparant te printen. Of het nu visitekaartjes zijn met goud en/of zilver, luxe schrijfpapier met zilver, verpakkingen in kleine oplagen met zes kleuren of opvallende direct mail campagnes, het kan gemakkelijk met deze nieuwe technieken.

Beursprimeurs!

Er zijn diverse printers en toepassingen voor het eerst op een beurs in Nederland te zien. Zoals de Xerox Iridesse die naast de standaard CMYK voorzien kan worden van optioneel twee extra kleuren. Hiermee kan in één drukgang de afdruk worden voorzien van briljante effecten als goud of zilver, dekwit of extra glans met transparante toner. Tijdens de beurs laten we diverse applicaties zien, zoals verpakkingen en direct mail, waarmee je optimaal gebruik kunt maken van de nieuwe mogelijkheden.

Een primeur voor Nederland is een technische demonstratie van de update van de Xerox C60/70. Met deze compacte productieprinter komt het afdrukken van goud, zilver, wit, transparant en zelfs fluor binnen het bereik van iedere ondernemer die meer wil dan alleen vierkleurendruk. Denk bijvoorbeeld aan menukaarten, luxe uitnodigingen, exclusieve toegangskaarten en dergelijke. De machine is standaard voorzien van typisch grafische mogelijkheden zoals het printen van verschillende papiersoorten, kunststoffen en substraten tot 300 grams.

De Xerox Versant 3100 staat bekend om zijn automatisering, betrouwbaarheid en productiviteit. Door middel van de automatisering kan je met één druk op de knop kalibreren, papierprofielen maken, registratie inregelen en densiteit regelen, zodat de machine automatisch in gekende optimale staat wordt gebracht. Nieuw zijn het printen van banners tot een lengte van 660 mm en het inline afwerken met functies als drie kanten snijden, vouwen en C/Z vouwen. Dit scheelt veel nabewerkingstijd en zo kan bijvoorbeeld lesmateriaal geproduceerd worden met binnenwerk, tabbladen en omslag zonder productiviteitsverlies in één keer. De Versant 3100 kan op vijf posities rillen waardoor o.a. menukaarten, boekomslagen en visitekaartjes gerild uit de afwerkeenheid komen. Ook meer bijzondere substraten zoals het bedrukken van cling films voor raamtoepassingen en kunststof labels voor de plantenindustrie is mogelijk met de Versant 3100.

De Xerox Versant 180 is voorzien van een onlangs in Amerika geïntroduceerde hoge-capaciteit enveloppenfeeder. Daarmee wordt de Versant 180 een zeer compacte en productieve enveloppenfabriek en kunnen enveloppen worden voorzien van een vierkleuren opdruk. Enveloppen-on-demand dus.

De Xerox Versalink C9000 is er voor iedereen die eenvoudig wil starten met kleurafdrukken, maar geen concessie wil doen aan kwaliteit en mogelijkheden. Geschikt voor studio’s, reclamebureaus tot proefafdelingen van drukkerijen. Naast SRA3 is de machine geschikt om banners tot ruim 1300 mm te printen. De Versalink C9000 is uitgerust met Xerox X-Rite Precise Colour Meter. Daarmee is de printer perfect op kleur te houden en zorgt ervoor dat de afdruk er briljant uitziet. Zie deze korte introductievideo voor meer info over deze printer.

Samen met partner Amstel Graphics laten we ook zien hoe we flexibel en on-demand verpakkingen kunnen produceren met de Horizon Rotary Die Cutter. Vellen geproduceerd op een van de Xerox printers direct tot doosje gestanst en gesneden op de Horizon.

Naast productieprinters ook Software

We laten FreeFlow® Core zien waarmee de processtappen die nodig zijn om een opdracht voor te bereiden volledig wordt geautomatiseerd voordat deze wordt geprint. De software is flexibel en schaalbaar zodat ieder grafimediabedrijf van een automatiseringsoplossing kan profiteren, ongeacht de omvang. Ook dé software voor personalisatie: XMPie wordt op de beurs getoond. Hiermee zijn volledig 1:1 communicatiecampagnes te maken. Web2Print, Crossmedia en Multi-channel marketingmanagement. Met Fiery Cost Estimator bij de Iridesse kan snel en makkelijk prijzen per opdracht worden berekend, ook bij meer kleuren dan CMYK zodat de kosten voor een opdracht voorspelbaar zijn voordat de productie wordt gestart.

Wilt u ook geïnspireerd raken?

De Barista en de standbemensing staan voor u klaar met lekkere koffie, informatie en inspiratie op stand E124.

De beurs Sign & Print is 26 en 27 maart geopend van 13.00 tot 21.00 uur en op 28 maart van 10.00 tot 17.00 uur, in de Evenementenhal in Gorinchem. Voor vragen over Xerox op Sign & Print: www.xerox.nl of informatie@xerox.com.