De Meern, 14 januari 2020 – Enveloprint Dinxperlo heeft als eerste geïnvesteerd in de Xerox Baltoro HF Inkjetpers in Nederland. Het is onderdeel van een grote transformatie die Enveloprint in Dinxperlo doormaakt met de samenvoeging met drukkerij Tesink uit Zutphen. Van zeven persen gaan ze terug naar twee.

De drukkerij in Dinxperlo werkte al met een digitale pers van Xerox, de iGen. Hiermee produceren zij een breed pakket aan commercieel drukwerk.

Ed van Craaikamp, een van de drie directeur-eigenaren van Enveloprint Dinxperlo over de investering: “De kwaliteit van de Baltoro gaf de doorslag. Je moet echt verstand hebben van drukwerk om het verschil met offset te zien. Daarbij gebruikt hij veel minder energie dan andere persen in de markt.

De Baltoro HF Inkjetpers is de eerste losblad inkjetpers die volledig door Xerox is ontworpen en gefabriceerd. De Baltoro HF is de enige pers in deze categorie die geautomatiseerde intelligentie gebruikt om kleur en kwaliteit te verbeteren en te behouden, en zorgt er ook voor dat er real-time correcties zijn. De pers levert met zijn geautomatiseerde intelligentie, de High Fusion inkt en Xerox High Fusion W-Series inkjetkoppen, HD 1200 x 1200 dpi-kwaliteit zonder de noodzaak tot voorbehandeling of coaten van substraten. Het vermijden van de voorbehandeling komt ten goede aan de grootte van de pers, het energieverbruik en de totale kosten. En dat terwijl de productiviteit stijgt.

Fotobijschrift: Ed van Craaikamp van Enveloprint en Hubert Soviche van Xerox (l) samen voor de Xerox Baltoro HR Inkjetpers.

Over Xerox
Xerox maakt het dagelijkse werken beter. We zijn een werkplek-technologiebedrijf dat software en hardware maakt en integreert voor kleine en grote ondernemingen. Xerox helpt klanten die informatie willen beheren op het snijvlak van digitale en analoge platformen op een naadloze, veilige en duurzame manier. Sinds de uitvinding van het kopieerapparaat, het ethernet, de laserprinter en meer, heeft Xerox de moderne manier van werken bepaald. Zie hier meer hoe wij innoveren bij Xerox of volg ons op Twitter.