Breukelen, 30 juni 2014 - Xerox heeft haar deelname aangekondigd aan Sustainable Electronics Recycling International (SERI), een wereldwijd samenwerkingsverband op het gebied van milieu dat recycling en hergebruik van duurzame elektronica stimuleert. Met de ondersteuning van dit initiatief positioneert Xerox zich als een duurzame koploper op het gebied van het bevorderen van een betere, groenere wereld.

Xerox is één van de tien bedrijven die samen met SERI het R2, Responsible Recycling, Leader-programma ondersteunt. Als R2-leader heeft Xerox de taak om de recycling en hergebruik van elektronica wereldwijd te promoten. Xerox is in Nederland overigens ook aangesloten bij de stichting Wecycle via de overkoepelende branche-organisatie ICT Milieu.

“We zijn al jaren actief op het gebied van verantwoord recyclen, dus deze stap is dan ook niet meer dan logisch”, zegt Diane O'Connor, vice president, Global Environment, Health, Safety and Sustainability bij Xerox. “We beoordelen al sinds lange tijd recycling-leveranciers op R2-certificering voordat we zaken met ze doen en moedigen andere bedrijven aan hetzelfde te doen. De R2-certificering garandeert betrouwbare en verantwoorde recycling-leveranciers. Dit is positief voor Xerox en onze klanten, want het vergroot het bereik van onze duurzame oplossingen wereldwijd.”

Xerox heeft als maatschappelijk verantwoorde onderneming al een lange tijd de focus op duurzaamheid. De introductie van het dubbelzijdig kopiëren staat onder andere op naam van Xerox. Het bedrijf was ook voorloper in het aanbieden van gerecycled papier en in het toepassen van spaarstanden op kantoorapparatuur. Ook op het gebied van parkeren, openbaar vervoer en andere duurzame transportoplossingen is Xerox actief.

 

-xxx-

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie meer dan 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.