Voor de zesde keer sinds 2011 is Xerox (NYSE: XRX) benoemd tot een van de Top 100 Global Tech Leaders (voorheen de “Top 100 Global Innovators”) door Thomson Reuters. Xerox kreeg hoge cijfers voor haar leidende rol in het genereren van patenten, corporate social responsibility en environmental impact.

“De bedrijven op onze Top 100 list lossen diverse soorten problemen op met behulp van technologie,” zegt Alex Paladino, wereldwijd managing director bij Thomson Reuters Technology Practice Group. “Zij hebben niet alleen grote ideeën maar ook het doorzettingsvermogen ze uit te voeren.”

Thomson Reuters selecteerde de Top 100 door wereldwijd 5000 tech bedrijven onder de loep te nemen met een nieuw algoritme. Hiermee analyseerden ze financiële performance, vertrouwen van management en investeerders, risk en veerkracht, juridische aspecten, innovatie, mensen en sociale verantwoordelijkheid, duurzaamheid en reputatie.

“Xerox heeft een lange geschiedenis qua innovatie op een sociaal verantwoordelijke en milieuvriendelijke manier” aldus Steve Hoover, chief technology officer van Xerox. “Vandaag staan we voor radicale veranderingen waar technologie op het snijvlak van de fysieke en digitale wereld een enorm verschil kan maken in hoe werk wordt gedaan.”