Ter ere van Wereld Milieudag heeft Xerox de samenwerking aangekondigd met de Arbor Day Foundation om bijna 23.000 bomen te planten. Dat is één voor elke Xerox-werknemer en draagt zo bij aan de wereldwijde inspanningen van de non-profit organisatie op het gebied van herbebossing. Tegelijkertijd worden Xerox’ werknemers voorgelicht over hoe zij een betekenisvol verschil kunnen maken voor het milieu. Het partnerschap valt samen met de aandacht die dit jaar op Wereld Milieudag wordt besteed aan de voortzetting van het VN-decennium voor het herstel van ecosystemen, een wereldwijde missie om miljarden hectares, van bossen tot landbouwgrond, nieuw leven in te blazen.

"Partners als Xerox helpen ons de schaal te bereiken die nodig is om met bomen een betekenisvolle impact te hebben", aldus Dan Lambe, CEO van de Arbor Day Foundation. "Om een verschil te maken zijn er organisaties nodig van alle soorten en maten die de handen ineenslaan. We zijn daarom dankbaar voor hun inzet."

De Arbor Day Foundation heeft zich de afgelopen 50 jaar ingezet om bijna 500 miljoen bomen te planten met inspanningen die wereldwijd de bossen en gemeenschappen die dat het hardst nodig hebben, te verbeteren. 

shutterstock_440367895_web_mid

"Xerox heeft een lange geschiedenis van innoveren voor een betere toekomst - wat ook een betere toekomst voor onze planeet inhoudt. We hebben een sociale verantwoordelijkheid om te doen wat het beste is voor het milieu, en we zijn verheugd om samen te werken met de Arbor Day Foundation om bomen te planten en een groter bewustzijn te helpen verspreiden, terwijl we ons steentje bijdragen aan inspanningen op het gebied van duurzaamheid", aldus Michele Cahn, Vicepresident Global Government Affairs, Sustainability & Citizenship bij Xerox. "Naast de samenwerking met de Arbor Day Foundation lanceert Xerox haar eigen op maat gemaakte trainingsprogramma voor broeikasgasreductie voor alle werknemers om ervoor te zorgen dat we voorop blijven lopen in het streven naar ‘net-zero’ in 2040." 

De herbebossingsinspanningen zullen plaatsvinden in Brits-Columbia, Canada; Eglin Air Force Base, Florida.; Community Forest Trust, Verenigd Koninkrijk; en Accion Andia, Andesgebergte.

Aangezien klimaatverandering een van de belangrijkste problemen van onze tijd is, is Xerox al lang van mening dat bedrijven een cruciale rol spelen bij het beschermen van de gezondheid van de planeet. Naast onze initiatieven op Wereld Milieudag hebben we een agressieve 'net zero'-routekaart geschetst, met onder meer het bereiken van de 'net zero'-doelstelling in 2040, waarbij we onze doelstelling met 10 jaar vervroegd hebben. We kondigden ook aan dat we de ENERGY STAR®-registratie hebben bereikt voor 100% van de in aanmerking komende nieuwe producten, en werkten samen met het Amerikaanse ministerie van Energie aan HVAC-technologie die het energieverbruik van airconditioners met wel 80% zou kunnen verlagen. 

Hier vindt u meer informatie over de inspanningen van Xerox op het gebied van milieu en duurzaamheid. 

Over de Arbor Day Foundation

De Arbor Day Foundation, opgericht in 1972, is uitgegroeid tot de grootste non-profit ledenorganisatie die zich inzet voor het planten van bomen, met meer dan 1 miljoen leden, supporters en gewaardeerde partners. Sinds 1972 zijn er bijna 500 miljoen bomen geplant in buurten, gemeenschappen, steden en bossen over de hele wereld. Haar visie is een wereld waar bomen worden gebruikt om problemen op te lossen die cruciaal zijn voor overleving.  

De Arbor Day Foundation is een van 's werelds grootste stichtingen voor natuurbehoud. Via haar leden, partners en programma's onderwijst en betrekt zij belanghebbenden en gemeenschappen over de hele wereld om zich in te zetten voor haar missie: het planten, verzorgen en vieren van bomen. Meer informatie is beschikbaar op arborday.org.