Breukelen, 16 september 2015 – Het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) heeft na een tendertraject gekozen voor de dienstverlening van Xerox. Op basis van Best Value Procurement (BVP) onderscheidde Xerox zich als expert in de markt. Xerox gaat haar Next Generation Managed Print Services (MPS) implementeren. Hiermee is het AMC in staat de stroom aan documenten en gegevens beter te beheren. Daarnaast verzorgt Xerox de implementatie van 600 netwerkprinters, 190 A3 mfp’s en 82 A4 mfp’s.

Het AMC was op zoek naar een partij aan wie zij het volledige printbeheer konden toevertrouwen. Xerox toonde op basis van de BVP-methodiek aan hoe zij het AMC maximaal kan ontzorgen en door middel van proactief beheer risico’s mitigeert. Hierbij is de geleverde printinfrastructuur volledig afgestemd op de 24/7 dienstverlening van het AMC en verzorgt Xerox zowel on site als remote het beheer van de afdrukapparatuur, het printqueue management en het print server management. Als onderdeel van de Next Generation MPS dienstverlening, wordt door Xerox ook de Rack Hosting (levering van Print Servers) verzorgd.

Naast het beheer sluit Xerox volledig aan op twee andere speerpunten van het AMC, te weten veiligheid en duurzaamheid. Hiermee is het AMC gegarandeerd van compliancy ten aanzien van NEN7510 en haar eigen interne beveiligingseisen en is er een duurzaamheidsbeleid opgesteld waarin gestuurd wordt op minder en bewuster printen.

Studenten

Naast medewerkers heeft het AMC ook studenten die printen. Met de afschaffing van de Chipknip was er behoefte aan een nieuwe betaalmethode. Via een webportal kunnen studenten printtegoed op een pas plaatsen en zijn zij in staat hun opdrachten te printen. De printkosten worden automatisch afgeschreven van het tegoed. Om tegemoet te komen aan het nieuwe werken hebben medewerkers en studenten nu de mogelijkheid om vanaf hun smartphone en tablet te printen via mobile print.

Herman Levert, Algemeen Directeur bij Xerox Nederland: “Wij zijn erg blij dat zo’n toonaangevende organisatie als het AMC voor Xerox heeft gekozen voor het optimaliseren van haar informatievoorziening. Xerox helpt het AMC meer controle te krijgen op hun informatievoorziening en neemt dagelijkse IT-vraagstukken als productiviteit, mobiliteit, security en duurzaamheid uit handen met behulp van Next Generation MPS.”

Om de daad bij het woord te voegen heeft Xerox de verouderde desktopprinters van het AMC opgekocht en vervangen voor een klein aantal nieuwe printers (optimalisatie). Het duurzaamheidsbeleid wordt hierdoor gewaarborgd. De oude printers worden zoveel mogelijk gerecycled, de opbrengst (€4.000,-) wordt gedoneerd aan het oncologisch research centrum AMC.

Bijschrift bij afbeelding: AMC arts met Xerox printer.

 

-xxx-

 

Over Xerox
Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox®, Xerox en Design® en Versant® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. XMPie® en uDirect® zijn handelsmerken van XMPie, A Xerox Company. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.