Breukelen, 21 augustus 2013 – Stel je woont in Nederland, maar je bent op vakantie in Amerika. Hoe leuk zou het zijn als je van je reis direct een fotoboekje kunt laten maken voor je vriend in Thailand? Het is de gedachte achter het ‘think global, act local’ distributiemodel van SnapCam. Deze smartphone-app maakt het niet alleen mogelijk om een foto te maken, te customizen en te delen via social media, met de app kunnen gebruikers ook samen met vrienden foto-collecties aanmaken, die vervolgens als geprinte fotoboekjes rechtstreeks op de deurmat vallen.

Mobile-to-physical

SnapCam heeft een slimme manier gevonden om de uitdagingen van een snelle, wereldwijde uitrol voor een app voor mobile-to-physical producten te aan te gaan. De SnapCam-service is allereerst supersnel gelanceerd in meer dan 35 landen wereldwijd, samen met de Nokia Lumia 1020 41-Megapixel camera smartphone. De app is bovendien geschikt voor alle Windows 8 Lumia apparaten, inclusief de nieuwste Lumia 625.

De tweede stap die bijdraagt aan wereldwijd succes voor de app is de samenwerking met het internationale Xerox Premier Partner netwerk. Xerox geeft SnapCam toegang tot de wereldtop van grafische ondernemers. SnapCam gebruikers kunnen hun orders voor fotoboekjes plaatsen in alle 35 landen waar de Lumia-smartphones zijn gelanceerd, waarna de fotoboekjes zullen worden geproduceerd door een Xerox Premier Partner dichtbij de ontvanger. Stringente standaarden zorgen voor een consistente kwaliteit van alle via SnapCam bestelde producten in alle landen.

Wereldwijde printvraagstukken

Gina Testa, Vice President Graphic Communications bij Xerox: “Het Xerox Premier Partner Global Network is perfect ingericht om printvraagstukken van SnapCam gebruikers te behandelen. De technologie en services die binnen het netwerk worden toegepast zorgen bovendien voor kleurrijke fotoboekjes van hoge kwaliteit. SnapCam speelt in op de behoefte van digitale gebruikers om herinneringen weer tastbaar te maken. De Nokia Lumia 1020 staat op dit moment bekend als de smartphone met veruit de beste fotocapaciteiten, die naar verwachting opnieuw zal zorgen voor een explosieve groei in het maken van foto’s met de mobiele telefoon. SnapCam zal bijdragen aan een verdere adoptie van Windows 8 mobile.”

Steve Hayward, CEO van SnapCam: “SnapCam is er volledig op gericht om ‘think global, act local’ als strategie werkelijk te maken. Het betekent niet alleen dat we kosten besparen, maar ook dat we de levertijd aanzienlijk verkorten en dat onze carbon footprint klein is. Mobiele services die digitaal naar fysiek mogelijk maken zijn sterk in opkomst en we streven ernaar om  in de voorhoede te lopen.”

Beschikbaarheid

De SnapCam app is beschikbaar for Windows Phone vanaf augustus 2013, andere platforms volgen.
 

-xxx-

 

Over SnapCam

SnapCam is the fun, easy-to-use, highly social, photo app, that delivers your pictures straight to your door. SnapCam allows you to take quality pictures, add beautiful effects, organise your pictures into Events, share pictures through social media, and then create stunning, full colour, printed Photo Products of your memories. All in one app, at any time, collaborating with your social network to produce physical albums that can be sent to anywhere and enjoyed forever. www.snapc.am. SnapCam is a Yuza venture. www.snapc.am

Over Yuza

As well as partnering with some of the world's most talked about brands to create first class mobile app experiences, YUZA builds world-first ventures which are focused on disruption and enablement. HQ'd in the world famous Carnaby Street in the heart of London, YUZA is at the base of the exploding mobile growth curve. With tens of millions of downloads of its apps and over 25 number ones - YUZA does not just create the experience, we bring the experience to the global market. A first class management team, award winning experience designers and software. www.yuza.com

Over Xerox

Sinds de uitvinding van xerografie 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.