Xerox kondigt een serie innovaties aan voor de productieprintindustrie, bestaande uit nieuwe drukpersen, technologische verbeteringen voor bestaande printers, Artificial Intelligence en automatiseringsfuncties die de snelheid en productiviteit ten goede komen.

Tijdens een virtueel evenement 'Dreams in Prints out' dat door partners en klanten van over de hele wereld werd bijgewoond, onthulde Xerox de volgende innovaties:

· Een Colour Accelerator module voor de Baltoro, met meer inkjettoepassingen en inktbesparende automatisering Toevoeging van fluorescerend roze aan de Iridesse Productiepers, waarmee het metallic, wit en transparante kleurenpalet wordt uitgebreid

· Drie nieuwe printers in de VersaLink- en Versant-familie die een hoger volume, meer media en uitgebreidere kleurmogelijkheden aan kunnen

· Twee Xerox Nuvera printsnelheidupgrades

· Mediamanagementsoftware met AI voor kwalitatief hoogwaardige afbeeldingen met een minimale configuratie en arbeidstijd

· Automatische workflowupdates voor het naadloos drukken van versieringen met FreeFlow Core 6.0.

Als vooraanstaand speler binnen de productiekleurenmarkt is Xerox gericht op het helpen van klanten zodat zij hun bedrijf kunnen uitbreiden, hun productiviteit kunnen verhogen met nieuwe technologie en hun bestaande investeringen kunnen beschermen met nieuwe hulpmiddelen en functies.

De digitale printverbeteringen verhogen de rentabiliteit, zorgen voor een hogere winstmarge en bieden drukwerkklanten de mogelijkheid nieuwe markten te betreden. Keypoint Intelligence verwacht dat de digitale printverbeteringen zo’n $25 miljard per jaar zullen genereren en de winst van een drukwerkbedrijf met 50 tot 400 procent kunnen doen stijgen. Door het gemakkelijker, persoonlijker en sneller te maken om deze pagina’s te produceren, biedt Xerox-technologie meerdere instapmogelijkheden voor klanten die hun bedrijf willen uitbreiden en hun winst willen verhogen.

“Extra mogelijkheden met print is het snelstgroeiende segment binnen de drukwerkwereld en Xerox biedt het grootste arsenaal aan oplossingen om klanten te helpen hun bedrijf hierdoor uit te breiden,” aldus Tracey Koziol, senior vice president Global Offerings bij Xerox. “De nieuwe technologie en functies die we introduceren, breiden de mogelijkheden en winstmarge van bestaande apparatuur uit, terwijl we tegelijkertijd nieuwe persen introduceren die anticiperen op de vraag naar hogere volumes en uitgebreidere media en kleurenpaletten. Xerox staat natuurlijk niet zonder reden aan de top van de productiedrukwerkmarkt.”

Xerox Colour Accelerator voor Baltoro

De Xerox Baltoro™ High Fusion Inkjet Press platform, de nummer één in de B3 losse vellen inkjetmarkt, bevat nu een in het veld te upgraden module waarmee haar bereik wordt uitgebreid. De Xerox Colour Accelerator voor Xerox Baltoro HF Inkjetpers biedt een hogere drukkwaliteit, uitgebreidere media-opties en automatisering om inkjet drukken rendabel te maken voor lucratieve toepassingen zoals direct mail, ansichtkaarten en catalogi. Dankzij haar intelligente automatisering gebruikt de Baltoro 50% minder inkt dan de persen van de concurrent en gaan inkjetkoppen echt helemaal leeg, waardoor de uptime en productiviteit worden verbeterd en er tegelijkertijd consistente, betrouwbare kwaliteit wordt geleverd.

De Baltoro, die vorig jaar werd geïntroduceerd, zet de inketmarkt op zijn kop. Met slechts een fractie van de omvang, het gewicht en het stroomverbruik van persen van de concurrent, biedt de Baltoro significant lagere kosten (TCO) en is het enige schaalbare, personaliseerbare platform binnen haar klasse.

Fluorescerend roze voor Iridesse

Xerox heeft het meest uitgebreide aanbod aan kleurmogelijkheden en Beyond CMYK binnen elk portfolio. Niemand biedt zo'n uitgebreid aanbod aan kleuren, versieringen, gemengde metallics, uitgebreide gamma, media-opties en single-pass digitale technologie voor extra toepassingen, als Xerox.

De Xerox Iridesse® Productiepers voegt fluorescerend roze toner als optie toe aan haar huidige Beyond CMYK palet van goud, zilver, wit en transparant. Met deze versieringen kunnen drukwerkleveranciers en communicatiebedrijven zichzelf onderscheiden van de rest en hun klanten oogverblindende designs en verbeteringen bieden.

 

Nieuwe VersaLink Graphic Arts printer Het nieuwste lid van onze VersaLink-famile is de Xerox VersaLink® C8000W, het betaalbaarste instapmodel in deze markt. Met een witte toner als basis op donkere en gekleurde ondergronden, zorgen de cyaan, magenta en gele toners ervoor dat afbeeldingen voor applicaties zoals menu's, enveloppen, raamfolie en labels echt oogverblindend worden. De C8000W is een apparaat met een kleine voetafdruk en biedt helderheid en kwaliteit dat zich onderscheidt van de doorsnee vierkleurenprinter.

Twee nieuwe Versants

Xerox breidt haar Versant-persenfamilie uit met twee nieuwe machines die meer mediamogelijkheden ondersteunen en die automatiseringsfuncties toevoegen die de arbeidstijd en configuratietijd verminderen.

De Xerox Versant® 280 pers, een pers in het middensegment, biedt meerwaarde dankzij haar mogelijkheden voor dikkere ondergronden (400 GSM) voor toepassingen zoals visitekaartjes. Met de optie All Stocks at Rated Speed (ASRS), is de Versant 280 sneller dan elke andere concurrent die op zwaar papier print. Klanten kunnen drukken in tot wel een miljoen gespecialiseerde kleuren dankzij de Adaptive CMYK+ kit, die wit, goud, zilver, transparant en fluorescerende kleuren drukt. Dat maakt Xerox uniek binnen deze productklasse.

De Xerox Versant 4100 pers, kan een groter volume en zwaardere productielading aan dan de Versant 280, waardoor meer taken in eigen beheer kunnen worden uitgevoerd doordat de configutatietijd wordt gekort en er gedrukt wordt op meer soorten media dan door persen van de concurrent. De 4100 kan drukken op zwaarder papier tot 400 GSM. Het geautomatiseerde papierbeheer bespaart tijd en vermindert menselijke fouten.

Snellere Xerox Nuvera’s

De Xerox Nuvera®-famile is gemaakt voor omgevingen met een grote productie. Afgelopen jaar hebben onze klanten binnen deze omgeving meer dan 35 miljard prints gedraaid. De Xerox Nuvera 157 MX Production System en het Xerox Nuvera MX Perfecting Production System monochrome productiepersen hebben de Magnetic Ink Character Recognition (MICR) druksnelheid een upgrade gegeven zodat ze sneller zijn dan de persen van de concurrent. MICR, de regel aan cijfers die ervoor zorgt dat bepaalde computers informatie kunnen lezen en verwerken, is cruciaal voor het verwerken van bankafschriften, loonstroken en papieren van de overheid en wordt gebruikt in de door-en-door geteste en betrouwbare beveiliging van de Xerox Nuvera.

Efficiënt, gedreven door technologie Mediamanagementsoftware met AI. PredictPrint mediamanagersoftware is inbegrepen bij de nieuwe Versant 4100 en kan worden toegevoegd aan de Iridesse. Door gebruik te maken van Artificial Intelligence (AI) bepaalt de software automatisch de media die wordt gebruikt en AI verzorgt de juiste instellingen van de pers. Gebruikers kunnen simpelweg een barcode scannen, het papier in een lade leggen en de configuratiewizard gebruiken om het systeem verder te optimaliseren voor de desbetreffende toepassing.

FreeFlow® Core 6.0 automatiseert het proces waarbij een bestand wordt voorbereid op drukken en omvat nu ook de extra toepassing van Beyond CMYK. FreeFlow Core gebruikt vooraf geïnstalleerde workflows om naadloos extra toepassingen aan te brengen zoals goud, zilver, wit, transparant en fluorescerende kleuren, zonder het bronbestand te veranderen.

“Deze nieuwe producten en functies vertegenwoordigen de mooie kant van technologie, waarbij oplossingen voor eindgebruikers de behoefte van de klant bevredigen om zich te onderscheiden van de rest en hun bedrijven uit te breiden in elke economische omgeving,” aldus Marybeth Gilbert, vice president en algemeen manager, Production Business bij Xerox. “Onze klanten weten dat zij op de innovatie van Xerox kunnen rekenen voor de behoeften van hun bedrijf.”

Verkrijgbaarheid:

· Xerox Colour Accelerator voor Xerox Baltoro HF inkjetpers - Bestaande Baltoro-klanten kunnen de Colour Accelerator bestellen vanaf begin 2021. Nieuwe Baltoro-klanten kunnen de Colour Accelerator bestellen vanaf 15 december, waarna de zendingen vanaf Q1 2021 worden verwacht.

· De VersaLink C8000W is direct wereldwijd verkrijgbaar.

· Het aannemen van bestellingen van het Xerox Nuvera 157 MX Production System en Xerox Nuvera 314 MX Perfecting Production System beginnen op 1 december 2020, waarna ze verkrijgbaar zijn.

· De Xerox Versant 280 is verkrijgbaar afhankelijk van het kanaal en de geografie.

· De Xerox Versant 4100 met PredictPrint mediamanagersoftware is nu verkrijgbaar afhankelijk van het kanaal en de geografie.

· De roze, gespecialiseerde Iridesse toneroptie en de PredictPrint mediamanagementsoftware kunnen worden besteld vanaf 1 december 2020 en zijn vanaf 1 maart 2021 verkrijgbaar.

· De XLS Automatic Feeding Kit optie voor de Iridesse is direct wereldwijd verkrijgbaar.

Te downloaden materialen: