Kijkend naar 2020 kiest Xerox vandaag haar kleur van het jaar 2020: transparant.

Je kunt je afvragen of de afwezigheid van kleur wel een kleur is. Xerox kiest dezelfde kleur (of geen kleur) van een vissenkom, ramen en een cellofaantje.

Omdat transparante oppervlakten duidelijk laten zien wat erachter ligt, laat de Xerox Kleur van het Jaar het belang zien van een frisse blik op de toekomst.

“Het kan een kleur verlevendigen en opfrissen, en het kan soms een verzadiging aan de kleur toevoegen,” zegt Beatriz Custode, Colour Customisation & Engineering Services bij Xerox.

Al sinds eeuwen gebruiken schilders zoals Leonardo Da Vinci, Rembrandt en Elisabeth Louise Vigée Le Brun lagen transparante verf (glazuur) in hun kunstwerken, om diepte toe te voegen en ze te laten glinsteren in het licht.

Xerox gebruikt deze technologie voor creatieve ontwerpers in haar printers, zoals de iGen® 5 Pers, Iridesse® Productipers, en de nieuwe PrimeLink® C9065/C9070 

De komende periode verwelkomt Xerox een gesprek over transparant, of het nu een kleur is of niet en laat meer zien over transparant met kunst en wetenschap. Meer via social media #Clear2020.

Over Xerox
In dit tijdperk van intelligent werken denken wij niet alleen aan de toekomst, wij maken de toekomst. Xerox Corporation is een innovatief technologiebedrijf met een focus op de kruising van de digitale en fysieke wereld. Wij gebruiken automatisering en next-generation personalisatie om productiviteit te bevorderen, groei te stimuleren en de wereld veiliger te maken. Elke dag helpen onze innovatieve technologieën en intelligente werkoplossingen – Powered by Xerox ® – mensen met communiceren en beter te werken. Ontdek meer op www.xerox.nl en volg ons op Twitter via @Xeroxnederland..