Woerden, 12 januari 2015Xtandit, de grootste concessionair van Xerox, heeft bij Crédit Agricole Consumer Finance Nederland B.V. (CA-CF), specialist consumptief krediet in Nederland, het printerpark opnieuw ingericht met behulp van Managed Print Services (XMS). Op basis hiervan heeft CA-CF samen met Xtandit een printbeleid opgesteld en een overstap van 80 cartridge printers naar 30 solid inkt ColorQubes gerealiseerd.

CA-CF heeft te maken met grote documentstromen, zowel intern als extern. Om slimmer te kunnen printen en kostenreductie te realiseren zochten zij naar een oplossing die de printfaciliteiten verbeterde. De overstap naar ColorQubes heeft de organisatie veel opgeleverd. De printkosten zijn met 50% afgenomen en de voorraadkast van printsupplies is van 6 m2 naar 1m2 gegaan. Ook hoeft de organisatie niet langer om te kijken naar printsupport dankzij XMS, dat is gebaseerd op de Xerox Partner Print Services (XPPS). Dit heeft onder andere geresulteerd in meer tijdwinst en minder storingen.

Geert Jan van Baest, ICT Manager User Support bij CA-CF: “Xtandit heeft veel toegevoegde waarde voor ons. Wij zijn volledig ontzorgd op het beheer, waardoor er veel tijd overblijft om andere dingen te doen. Voorheen hadden we vier man die 80 printers in de gaten hielden, nu hebben we slechts één persoon die een vinger aan de pols houdt. Daarnaast hebben we aansluitend op ons MVO-beleid een mooie vertaalslag weten te maken. De ColorQubes gebruiken geen cartridges, dus kartonnen dozen vol met cartridges zijn niet langer nodig. Tevens zijn het aantal machines verminderd, dus minder energie en minder afval. Daarnaast zijn de ColorQubes zeer milieuvriendelijk.”

Edwin Jongsma, Commercieel Directeur bij Xtandit: “We zijn inmiddels de implementatiefase gepasseerd en werken nog steeds nauw samen met CA-CF. Door middel van een maandelijks overleg helpen wij het printerpark te optimaliseren en mee te denken over de toekomst van de organisatie. Zo hebben we recent de Xerox 560 geïnstalleerd bij de Repro, zodat CA-CF zelf meer kan drukken en minder hoeft uit te besteden. Ook helpen we de organisatie bij de implementatie van Planet Press, een software oplossing die de digitale workflow bevordert en eenvoudig de opmaak van de huisstijl verwerkt in alle documenten. Op deze manier kunnen we CA-CF ondersteunen en helpen succesvol te ondernemen.”

 

-xxx-

Over Xtandit
Xtandit is de grootste onafhankelijke Xerox partner in Europa. In 25 jaar heeft Xtandit zich ontwikkeld van leverancier van kopieermachines tot business partner, gespecialiseerd in het optimaliseren van documentprocessen, en het beheren van een breed scala aan printomgevingen. Xtandit is in 2010 en in 2011 uitgeroepen tot Xerox Partner of the Year, en in 2012 en 2013 tot Managed Print Services (MPS) Partner of the Year. Tevens is Xtandit in 2013 beloond met de CompTIA Managed Print Trustmark en is uitgeroepen tot Best regional MPS Provider en Best Independent Plus MPS Provider, door de Managed Print Services Association (MPSA). Het hoofdkantoor van Xtandit is gevestigd in Woerden, met daarnaast vestigingen in Capelle a/d IJssel en Amsterdam. Voor meer informatie zie www.xtandit.nl

Over Xerox
Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

XEROX®, XEROX, DocuShare® en ConnectKeyTM zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.