Breukelen, 16 oktober 2013 – Xerox introduceert een nieuw workflowplatform: Xerox FreeFlow® Core. Deze FreeFlow Core software vormt de ruggengraat van iedere workflow en is ontwikkeld voor productie-printomgevingen van onafhankelijke MKB-drukkerijen tot die van grote internationale productiebedrijven.

“Met de lancering van dit nieuwe platform bouwen we voort op onze jarenlange kennis en ervaring in workflow-oplossingen. FreeFlow Core vermindert niet alleen het aantal productiestappen, maar het voegt ook direct waarde toe aan printopdrachten en brengt het totale kostenplaatje aanzienlijk naar beneden”, aldus Marcel Martens, General Manager Graphic Communications bij Xerox.

De webbased architectuur maakt dat FreeFlow Core modulair en schaalbaar is. Dit zorgt voor extra flexibiliteit en capaciteit. Bovendien legt de intuïtieve GUI eenvoudig verbinding met al in gebruik zijnde systemen, waardoor het mogelijk is om op een eenvoudige manier complexe drukwerktoepassingen te produceren.

Gebruikers krijgen met FreeFlow Core toegang tot:

  • Web-to-print aansturing – met XMPie® StoreFlow, een all-inclusive web-to-print-oplossing, kunnen gebruikers online webshops en marketingportals creëren en managen, en heel kostenefficiënt hun business opschalen via internet.
  • Automatische finishing – met de Xerox IntegratredPLUS Finishing Solution kunnen gebruikers snel en efficiënt drukwerkapplicaties afwerken, waaronder garenloos gebonden boeken, zadelgehechte boekjes of brochures, catalogi en wenskaarten. Hierbij worden pre-press, print en afwerkhandelingen automatisch en end-to-end met elkaar geïntegreerd.
  • Uitgebreide digitale publicatiemogelijkheden – met de nieuwe FreeFlow Digital Publisher kunnen gebruikers digitale versies – inclusief video of audio – van hun printcampagnes ontwikkelen en deze meetbaar maken met behulp van ingebouwde analysetools. Meetbaarheid is immers een belangrijke factor in deze mobiele tijden.

Aanvullend op het FreeFlow Core aanbod, introduceert Xerox twee nieuwe workflowoplossingen:

  • Xerox IntegratedPLUS Automated Colour Management – deze oplossing biedt geautomatiseerd online kleurmanagement, vanaf één of meerdere locaties. Bij het ontwikkelen van deze web- en cloudgebaseerde tool is gebruik gemaakt van de unieke kleurexpertise van enkele Xerox-partners en garandeert daardoor een nog hoger niveau van voorspelbaarheid en accurate kleur gedurende het volledige productieproces.
  • Xerox FreeFlow VI Suite Version 12 – maakt het mogelijk om complexe variabele printopdrachten direct op de printer te ontwerpen en samen te stellen. Met deze inmiddels twaalfde versie van deze VI suite kunnen gebruikers in één handeling XML-gedreven promotionele drukwerkopdrachten creëren, streepjescodes integreren, direct vanaf SAP-applicaties printen of hardcopy en pdf-bestanden produceren ten behoeve van digitale verzending.

 

Beschikbaarheid

Alle oplossingen zijn vanaf oktober 2013 beschikbaar, behalve de FreeFlow Digital Publisher, die beschikbaar is vanaf het tweede kwartaal van 2014.

 

-xxx-

 

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.