Breukelen, 19 maart 2015 – Xerox brengt met de lancering van de Colour 800i/1000i persen een extra dimensie aan in digitaal kleurendrukwerk, door de mogelijkheid om in metallic goud en zilver te printen. Xerox is de eerste in de industrie die metallic zilver toners op de markt brengt, die op hoge snelheid worden afgedrukt. Daarnaast produceren de nieuwe persen in consistente, haarscherpe kwaliteit levendige kleuren en zeer egale kleurverlopen, waardoor drukwerk nog meer de aandacht trekt.

Pantone gecertificeerde metallic goud & zilver kleuren
Door de toevoeging van metallic goud en zilver toners conform @Pantone specificaties wordt drukwerk extra opvallend, krijgt het een chique uitstraling en heeft het meer impact. Documenten die metallic goud of zilver bevatten, worden voorzien van glinstering en een extra glanslaag. Daarnaast creëren de toners speciale foliestempel-achtige en metallic effecten. De zilveren en gouden inkt knalt van het papier af, dit zorgt voor een opvallend effect op een breed spectrum aan toepassingen. De zorgvuldig samengestelde zilver en goud toners hebben bovendien een van de hoogste flop indexen – een meeteenheid van de veranderde reflectie van een metallic kleur – in de branche.

“Sinds de lancering van de Colour 800/1000 kleurenpersen hebben onze persen menig klant geholpen bij het uitbreiden van hun digitale drukwerkactiviteiten, mede dankzij de aantrekkelijke transparante toneroptie”, aldus Rob Stokmans, Business Manager Production Systems bij Xerox. “De persen produceren applicaties in hoogwaardige full-colour kwaliteit op een breed scala aan papiersoorten. Met deze nieuwe kleurenpersen kunnen huidige producenten van lucratieve foliedruktoepassingen zoals uitnodigingen, certificaten en visitekaartjes op korte termijn migreren naar hoogwaardige digitale POD productie.”

Automatisering

De Xerox EX-P 1000i Print Server powered by Fiery verhoogt de productiesnelheid, winst van bedrijven en levert snel en uitstekend afgewerkte opdrachten eenvoudig af. De innovatieve high-speed server automatiseert workflows en produceert keer op keer consistente en nauwkeurige kleur- en afdrukkwaliteit.

Beschikbaarheid

De Colour 800i/1000i persen zijn vanaf maart in Nederland beschikbaar. De optionele upgrades voor huidige klanten met een Colour 800/1000 pers zijn beschikbaar in het tweede kwartaal van dit jaar.

Bijschrift bij afbeelding: De Xerox Colour 800i/1000i Pers

 

-xxx-

 

Over Xerox
Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox®, Xerox en Design® en Versant® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. XMPie® en uDirect® zijn handelsmerken van XMPie, A Xerox Company. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.