Breukelen, 15 februari 2013 – Xerox heeft tijdens de Hunkeler Innovatiedagen deze week twee nieuwe Single Engine Duplex (SED) inkjet-productiesystemen geïntroduceerd – de Xerox CiPress SED 500 en 325. De systemen maken het eenvoudiger voor grafimediabedrijven en servicebureaus om bij lagere volumes dan bij andere inkjet-productiesystemen en tegen een lagere total cost of ownership (TCO) verschillende soorten drukwerk te produceren, zoals transactie- en promotiedrukwerk, direct marketing, catalogi en boeken en handleidingen.

Het CiPress SED inkjet-productiesysteem is een krachtige single-engine configuratie met vrijwel dezelfde mogelijkheden als de twin-engine systemen (de reguliere CiPress 500 en 325). De CiPress SED is een compacte configuratie die uitermate geschikt is voor bedrijven met een beperkt vloeroppervlak. Toch zijn de machines in staat om tweezijdig (schoon-en-weer) af te drukken en eenzijdig op een smal 241 mm web, en print de CiPress SED 500 152 meter en de CiPress SED 325 100 meter per minuut.

   

Door gebruik te maken van de innovatieve waterloze inkt produceert de CiPress SED heldere, levendige kleuren en uitstekende afdrukkwaliteit op betaalbaar, onbehandeld offsetpapier. De CiPress print ook op standaard lichtgewicht papiersoorten, wat substantiële besparingen op portokosten kan betekenen bij transactie- en DM-toepassingen. Een instelling voor inktoptimalisatie zorgt voor de juiste inktdekking en reduceert de hoeveelheid inkt op een pagina met meer tekst en minder afbeeldingen. Monitorrapporten geven inzicht in de exacte hoeveelheid inkt voor een printopdracht, waardoor de kosten per printopdracht nauwkeurig kunnen worden bepaald.

De machines kunnen eenvoudig worden aangepast aan een toename in printvolume door te schakelen naar een single-engine duplex en twin-engine modus, zonder dat er geïnvesteerd hoeft te worden in een extra afdruksysteem. De Xerox CiPress SED 500 en 325 helpen drukkerijen en servicebureau’s bovendien bij:

  • Het verhogen van de productiviteit, door de ingebouwde automatische en zelfcorrigerende closed loop-besturing, die de uptime verbetert.
  • Het verwerken van meer opdrachten, door gebruik te maken van de Xerox FreeFlow Print Server waarmee complexe, variabele opdrachten eenvoudig verwerkt kunnen worden zonder in te leveren op de afdruksnelheid. De printserver biedt ondersteuning voor (native) IPDS, PDF, PS en VIPP.
  • Aandacht voor het milieu, door gebruik te maken van inkten die veilig en niet giftig zijn, zodat alle output door INGEDE gecertificeerd kan worden als ‘Goed te Ontinkten’.

 

Beschikbaarheid

De Cipress SED configuratie kan geleverd worden vanaf april 2013.

 

-xxx-

 

Bijschrift bij afbeelding
Dwarsdoorsnede van de Xerox CiPress SED 500


Over Xerox Nederland
Xerox Nederland is de Nederlandse verkooporganisatie van Xerox. Xerox is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.nl.

Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.