Breukelen, 27 juli 2015 – Enveloprint, specialist in grafische producties en verpakkingen, investeert in een nieuwe digitale kleurenpers van Xerox en maakt hiermee de overstap van de iGen4 XXL naar de iGen 150. In slechts twee dagen tijd wist Xerox de oude kleurenpers te vervangen voor de iGen 150. Door tegelijkertijd de operators van Enveloprint op het hoofdkantoor van Xerox te trainen voor de ingebruikname van de nieuwe digitale kleurenpers was het grafimediabedrijf binnen drie dagen volledig up en running met de nieuwe iGen 150 productie.

Vijf jaar geleden koos Enveloprint voor de iGen4 XXL (voor velformaten tot 36 x 66cm). De organisatie was toen aangenaam verrast door de resultaten. De verdere verschuiving van conventioneel drukwerk naar digitaal heeft Enveloprint doen besluiten dat het tijd was voor een nieuwe digitale kleurenpers binnen de iGen-familie. Met de iGen 150 profiteert Enveloprint van zowel een verhoogde RIP-snelheid als printsnelheid. Waar het voorheen lastig was om zwaar gepersonaliseerde bestanden te rippen op hoge snelheid gebeurt dat nu in full speed. Hierdoor is de totale productiviteit nu met minimaal 25 procent verhoogd. Daarnaast is de efficiency en de drukkwaliteit verbeterd. Daarmee kan Enveloprint nu een breder aanbod aan communicatie-uitingen bieden.

Ed van Craaikamp, eigenaar bij Enveloprint: “Wij hebben vanuit Xerox alle support en medewerking gekregen om de overstap naar deze nieuwe digitale kleurenpers te maken. Xerox heeft goed meegedacht door de oude machine snel uit elkaar te halen en tegelijkertijd de operators te trainen voor het gebruik van de nieuwe machine. Dit bevestigt opnieuw ons vertrouwen in de organisatie. Door de hoge productiesnelheid en vergaande automatisering van de iGen150 kunnen we nu nog meer productiewerk aan. De aanschaf van een tweede iGen 150 op termijn sluiten we dan ook niet uit.”

 

-xxx-

 

Over Xerox
Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 130.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. XMPie® en uDirect® zijn handelsmerken van XMPie, A Xerox Company. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.