Breukelen, 28 april 2015 – De nieuwe oplossing van Xerox en partner Fotaba biedt de markt de snelste productie van aflopende multi-up posters, banners en bewegwijzering met snelheden vanaf vijf seconden per poster. De Fotoba FHS42 Cutter vergroot samen met de Xerox breedformaat IJP 2000 inkjet kleurenprinter de procesautomatisering en verhoogt de leveringssnelheid. Hierdoor krijgen grafimediabedrijven meer mogelijkheden om hun winstgevendheid te verbeteren en kunnen zij uitgroeien tot een preferred supplier met snelle doorlooptijden.

De snijmachine heeft één horizontale en maar liefst vier verticale messen voor 1-, 2- of 3-up aflopende toepassingen. Het systeem leest ingesloten snijtekens op elke afdruk en past voortdurend haar snijblokken aan om sneden met een nauwkeurigheid tot 1 millimeter te leveren.

Xerox heeft een partnership gesloten met Fotoba om hun snijsysteem zodanig aan te passen dat het optimaal aansluit op de belangrijkste specificaties van de IJP 2000 en daarbij kan synchroniseren op snelheden tot 420 vierkante meter per uur. Daarnaast moest het snijsysteem geschikt zijn voor alle soorten printtoepassingen waar de IJP 2000 voor wordt ingezet, zoals matte coating, fotoglans, satijn, blueback en backlit/stoplight film. Met dit speciaal ontwikkelde snijsysteem kunnen grafimediabedrijven hun klanten een breed scala aan printtoepassingen bieden.

Naast een snelle doorlooptijd van afgewerkte prints, maken de flexibele snij-opties het mogelijk om op ieder formaat te printen zonder dat men meerdere formaten rollen moet hebben opgeslagen of geregeld de rol dient te veranderen. Dit scheelt tijd en kosten. Tevens houden de messen zichzelf scherp, waardoor onderhoud minimaal is.

De IJP 2000 en de Fotoba FHS42 Cutter zijn te zien op de FESPA (Federation of European Screen Printers Associations) van 18 tot en met 21 mei 2015 in Keulen, Duitsland.

Beschikbaarheid

De Fotoba FHS42 Cutter is wereldwijd als upgrade of optie verkrijgbaar bij resellers van Xerox

 

-xxx-

 

Over Xerox
Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox®, Xerox en Design® en Versant® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. XMPie® en uDirect® zijn handelsmerken van XMPie, A Xerox Company. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.