Stel je een sneeuwvlokje voor, zeer gedetailleerd geprint op een ansichtkaart of een boekomslag met een wit paard op een zwarte achtergrond, of een advertentie met witte tekst op een raamsticker.

Met de introductie van de optie op een vijfde kleur op de Xerox iGen 5 (blauw, oranje en groen) vroegen onze klanten ook om wit. En dat is nu ook mogelijk gemaakt. “Zeker voor industrieel gebruik zien we veel mogelijkheden voor witte toner en we verwachten een positieve reactie van de grafimediabedrijven,” zegt Hubert Soviche, Vice President, Graphic Communications Solutions, Xerox International Operations.

De eerste mogelijkheid om de iGen 5 met witte droge toner te zien is van 10 tot 14 september in Chicago, bij PRINT ’17. Op Print17, de Drupa voor Amerika, is de Xerox iGen 5 met witte toner opgemerkt met een MUST SEE ‘EMS award. Te zien op stand #1302.

In Europa komt deze pers in Uxbridge, Engeland, in de showroom te staan en is vanaf oktober voor het eerst te zien.

De eigenschappen van de Xerox Witte Toner:

  • De witte toner kan in zijn eentje gebruikt worden of als witte laag onder of boven op CMYK;

  • Helder en ondoorzichtig in een enkele drukgang;

  • Automatisch tot twee lagen wit aanbrengen. Extra lagen wit kunnen handmatig geprint worden voor speciale toepassingen voor klanten

 “Dit is goed nieuws voor iGen 5 klanten,”  aldus Jim Hamilton, group director, Keypoint Intelligence InfoTrends. “Deze aankondiging opent een hele nieuwe reeks aan toepassingen voor ze. Ontwerpers zullen de mogelijkheid om wit op kleur of transparante ondergrond omarmen om promotionele producten te maken zoals brochures, visitekaartjes, ansichtkaarten (postkaarten) en uitnodigingen. Ook point-of-sale materialen, direct mail kaarten en brieven en zelfs boekomslagen. De mogelijkheden strekken zich ook uit naar verpakkingen.”

“We hebben de Witte Toner met onze iGen 5 uitgeprobeerd en we zien grote kansen om onze klanten veel meer te bieden,” zegt Alan Roberts, senior vice president, Data Communications Management Corp. “Witte Toner heeft geweldige toepassingen om memorabele kaarten te maken, posters, signage en ander marketing materiaal.” 

De Witte Toner is vanaf oktober beschikbaar.