Breukelen, 17 april 2013 – Technologie waarmee je bedrijf winstgevend blijft, dat is waar grafische ondernemers op dit moment naar op zoek zijn. Xerox komt aan deze vraag tegemoet met de volgende generatie van haar veelvuldig bekroonde iGen4 Platform: de Xerox iGen4 Diamond Edition.

Met de iGen4 Diamond Edition is het programmeren van drukwerkopdrachten eenvoudiger en zijn de productie- en doorlooptijden nog sneller. Hierdoor kunnen grafimediabedrijven een concurrentievoordeel behalen bij de productie van drukwerk zoals brochures, catalogi, tijdschriften en direct mail. De nieuwste iGen4-versie levert een uiterst nauwkeurige, maar vooral ook herhaalbare kleurenafdrukkwaliteit, zodat de eerste en laatste afdruk identiek zijn, een vereiste als je de vaak kritische huisstijlkleuren van opdrachtgevers consistent en herhaald wilt drukken.

Veel van de toevoegingen aan de iGen4 Diamond Edition komen overeen met de tijdbesparende, geautomatiseerde functies die ook beschikbaar zijn op de Xerox iGen 150 kleurenpers, inclusief de hoge capaciteit-uitleg voor het grootste papierformaat (660mm) en geavanceerd kleurbeheer. Mede dankzij de automatische inline fotospectraalmeting wordt de complexiteit, het handwerk en dus de subjectiviteit van het analyseren van kleur geëlimineerd.

Alle verbeteringen van de iGen4 Diamond Edition worden ook beschikbaar voor bestaande iGen4 gebruikers, waaronder:

  • Automatische beeld-naar-papieraanpassing – handmatige instellingen zijn vervangen door een voorspelbare geautomatiseerde routine, waardoor tijdrovende handmatige aanpassingen van de schoon- en weer-registratie overbodig zijn.
  • IntegratedPLUS-afwerkingsoplossing voor katernen – gebruikmakend van JDF-technologie is het produceren van katernen nu fysiek teruggebracht tot één druk op de knop en in de prepress vereenvoudigd met een volledig automatische instelling van alle afwerkvereisten.
  • Verbeterde efficiency – met de nieuwste versie EFI Fiery van de Xerox FreeFlow Print Servers (RIP’s) is de iGen4 Diamond Edition in staat om een grote verscheidenheid aan workflow-oplossingen te ondersteunen en de efficiency in de productie nog verder te verbeteren.
  • Geautomatiseerd hulpprogramma voor kleurbehoud – vervangt en elimineert handmatige stappen bij het analyseren van kleur, zoals kalibratie, linearisatie en systeemprofilering. En het programma waarschuwt de operator als de pers klaar is voor productie.
  • Geautomatiseerde web-to-finish oplossing – een ‘touchless’ workflow, van internetbestelling en prepress tot printen en afwerken, zonder handmatige instelling of interventie.

Grafische ondernemers kunnen bovendien gebruik maken van de Xerox ProfitAccelerator Digital Business Resources, de grootste collectie hulpmiddelen voor bedrijfsontwikkeling in de grafische branche, om daarmee maximaal rendement uit hun investeringen in digitale drukwerkactiviteiten te halen.

Return on investment

Volgens het gerenommeerde en onafhankelijke SpencerLab Digital Color Laboratory biedt het iGen4 Platform een uitstekende return on investment. In een recent onderzoek door SpencerLab behaalde de Xerox iGen4 de hoogste score voor machinebeschikbaarheid (uptime) van alle geëvalueerde digitale kleurenpersen. Een hogere beschikbaarheid betekent een hogere productiviteit. Kortom, meer netto verkoopbare afdrukken voor opdrachtgevers en betere marges voor de grafische ondernemer.1

Beschikbaarheid

De iGen4 Diamond Edition is in Nederland beschikbaar vanaf 1 mei 2013.

 

1 SpencerLab Digital Color Laboratory, Digital Press Benchmarks: Availability & Actual Production, september 2012.

 

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.


Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.