Breukelen/Utrecht, 10 januari 2012 – Strukton, fullserviceprovider voor accommodaties en infrastructuur, heeft het beheer van het printerpark uitbesteed aan Xerox. Hiermee ontzorgt Xerox Strukton op het gebied van printen door het opsporen en herstellen van fouten, het bijhouden van verbruiksartikelen en het bijhouden van het gebruik. Xerox neemt niet alleen het proactief beheer van de mfp’s uit handen, maar draagt ook zorg voor een organisatiebrede invoering van Follow me Printing en mobiel printen. Met deze innovatie is Strukton in staat op jaarbasis een papierreductie van 10 procent te realiseren, wat overeenkomt met 2,25 miljoen afdrukken. Daarnaast bespaart Strukton aanzienlijk op de energiekosten door het terugdringen van het aantal printservers van 20 naar 1. Strukton heeft ook geïnvesteerd in 220 nieuwe milieuvriendelijke mfp’s met EA-toner en laag energieverbruik.
 
Strukton heeft vijf werkmaatschappijen: Civiel, Rail, Bouw, Worksphere en Integrale Projecten die zijn verdeeld over 60 locaties. De diensten van Xerox worden uitgerold over deze locaties. Dit betekent dat 4.000 gebruikers van Strukton, ongeacht de werkmaatschappij, vanaf elke locatie kunnen printen met dezelfde instellingen, vanaf hun pc, laptop en door het mobiel printen, zelfs vanaf hun smartphone of tablet. In het contract met Xerox staan Total Cost of Ownership, beschikbaarheid, innovatie en milieu centraal.
 
Eugene d’Hollosy, Manager Concern ICT bij Strukton Groep: “Een van de doelstellingen van Strukton is het terugdringen van de CO2 footprint. In 2010 behaalden wij als eerste concern in Nederland het hoogste niveau op de CO2-prestatieladder van ProRail, maar ons doel is door te gaan met de verlaging. Niet alleen hebben we geen omkijken meer naar onze mfp’s door het proactieve beheer, we besparen ook in het aantal afdrukken door Follow me Printing. We zijn tevens in staat de CO2 footprint met Xerox verder te verlagen, mede dankzij het terugdringen van het aantal printservers. We hadden geen idee dat dit tot de mogelijkheden behoorde, maar Xerox liet zien dat we aan één server genoeg hebben. Hierdoor realiseren we forse besparingen op energie, onderhouds- en investeringskosten. Deze innovaties hebben ons laten zien dat Xerox voor ons de juiste partner is.”
 
-xxx-
 
Over Strukton
Strukton is een fullserviceprovider op het gebied van infrastructuur- en accommodatieoplossingen. Het zwaartepunt ligt op de levering van producten en diensten gericht op mobiliteit, knooppunten en doorgaande exploitatie. Strukton is een onderneming met ca. 6.000 werknemers en € 1,4 miljard omzet in 2010. Als meedenkend partner overziet Strukton de hele keten van concept tot en met exploitatiefase. Door bundeling van de specifieke kennis en ervaring van de vijf werkmaatschappijen kunnen eindgebruikers prettig reizen en in een comfortabele ruimte wonen, werken, recreëren of leren. Meer informatie is te vinden op www.strukton.com.
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 134.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl