Breukelen, 8 juli 2013 – Staatsbosbeheer heeft een nieuw contract gesloten met technologie- en serviceorganisatie Xerox voor managed print services (MPS). Dit is inclusief mobile print, de optimalisatie van het printerpark en de documentmanagement workflow. De gebruiksvriendelijkheid en aanzienlijke kostenbesparing waren voor Staatsbosbeheer doorslaggevend in de keuze voor het Xerox-aanbod. Door de uitrol van de oplossing over 67 locaties van Staatsbosbeheer en het drastisch terugdringen van het aantal machines in merk en model, bespaart de organisatie jaarlijks 325.000 euro. 

Staatsbosbeheer startte in 2012 met de Europese aanbesteding van het printerpark. Belangrijke uitgangspunten waren een goede prijs/kwaliteit-verhouding, het in één keer goed willen bedienen van de hele organisatie en het terugdringen van het aantal apparaten en modellen. Staatsbosbeheer zette een bijzondere vraag in de markt die afwijkt van het gangbare verdienmodel van printerleveranciers. Er is één prijs gevraagd voor 18 miljoen afdrukken, zonder garanties over kleur- en zwart-witratio’s. Daarnaast moesten leveranciers voldoen aan 97 eisen om te mogen inschrijven.

Lies Zegwaard, projectleider bij Staatsbosbeheer: “Het bezit van veel apparaten en verschillende modellen betekende hoge kosten voor onze organisatie, zoals afschrijving van de apparaten en het aanhouden van een tonervoorraad. Door de inzet van slechts twee verschillende type printers worden deze kosten snel en slim teruggebracht. De door Xerox voorgestelde inrichting met managed print services en een koppeling met ons Document Management Systeem zorgt voor een aanzienlijke ontlasting van onze beheerorganisatie. Door de gebruiksvriendelijke machines met slimme touch screens wordt zo niet alleen het werk van de printbeheerders makkelijker gemaakt, maar van al onze medewerkers.”

Eco-boxen
Xerox installeerde in totaal 79 nieuwe multifunctionals (mfp’s) die kunnen printen, kopiëren en scannen op A4 en A3, in zwart/wit en kleur. De nieuwe apparaten en verbruiksartikelen worden afvalvrij hergebruikt en zijn energiezuinig. De uitstoot van schadelijke stoffen is daarmee tot een minimum beperkt. Xerox verzamelt op alle locaties alle verbruiksartikelen in door middel van eco-boxen en zet deze in voor hergebruik of recycling.

 

-xxx-

 

Bijschrift bij afbeelding
Een boswachter van Staatsbosbeheer bij één van de nieuwe Xerox mfp’s.

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.