Breukelen, 19 oktober 2016 – Steden hebben wereldwijd te maken met een significante bevolkingsgroei en meer vraag naar geïntegreerde vervoersoplossingen. Stedelingen hebben daarbij hoge verwachtingen ten aanzien van vervoersinnovaties in de komende jaren. Dit blijkt uit een binnenkort te verschijnen rapport van Xerox over een wereldwijd transportonderzoek onder 23 steden[1]. Bijna de helft van deze respondenten (49%) denkt in 2020 één applicatie te gebruiken voor al hun vervoersbehoeften en 27 procent verwacht zich tegen die tijd in een zelfrijdende auto te verplaatsen.

“Mobiliteit en infrastructuur zijn gecompliceerde vraagstukken. Een brede inzet van zelfrijdende auto’s in 2020 is daarom nog onwaarschijnlijk”, zegt Jo Van Onsem, group president international public sector bij Xerox. “Er zijn echter manieren waarop steden kunnen voorzien in de innovatiebehoefte van burgers tussen nu en 2020. Dit kan onder andere door het aanbieden van een integrale app voor stedelijke mobiliteit.”

Xerox ontwikkelde eerder dit jaar een dergelijke oplossing die in de vervoersbehoeften van burgers voorziet. De app “Go” legt alle beschikbare vervoersopties binnen steden vast en berekent de snelste, goedkoopste en meest milieuvriendelijke manier om een bestemming te bereiken. Momenteel vinden er pilots van deze app plaats in Los Angeles, Denver, Centennial en Bangalore.

“Het aanbieden van geavanceerde applicaties zoals Go LA en Go Denver opent de deur naar gedragsverandering onder burgers”, aldus Van Onsem. “Waar jongere generaties eerder geneigd zijn om gebruik te maken van het openbaar vervoer, geven oudere generaties nog altijd de voorkeur aan de auto. Dit soort apps zijn een fantastische manier om burgers in elke leeftijdscategorie warm te maken voor alternatieve vervoersmogelijkheden. Uiteindelijk zal dit resulteren in minder verkeersopstoppingen en een efficiënter gebruik van de bestaande infrastructuur.”

Andere innovaties van Xerox die een oplossing bieden voor ’s werelds belangrijkste mobiliteitsuitdagingen zijn onder meer:

  • Mobility Companion – deze oplossing biedt reizigers een integraal overzicht van alle beschikbare vervoersdiensten binnen een regio. De oplossing is momenteel beschikbaar in Europa.
  • Xerox Seamless® – deze universele oplossing voor mobiele betalingen stelt forenzen in staat om met een simpel tikje op hun smartphone veilig en ticketloos te betalen in het openbaar vervoer dankzij NFC-ondersteuning.

Global Transportation Study

De volledige onderzoekresultaten worden in januari 2017 gepubliceerd door Conduent Incorporated, de business process services-divisie die ontstaat na de opsplitsing van Xerox in twee beursgenoteerde ondernemingen.

                                                           -xxx-
 

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met de expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en kennis van wat gebruikers willen, verbetert Xerox de workflow en wordt productiviteit, efficiëntie en personalisering versterkt. De medewerkers creëren in 180 landen betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor Xerox-klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgesplitst in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen. Xerox Corporation, als document technology en document outsourcing bedrijf en Conduent Incorporated, een business process services bedrijf. Xerox verwacht de splitsing eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.

 


[1] Er werd een online enquête uitgevoerd onder respondenten met een leeftijd van 18 tot en met 65 jaar die in het bezit zijn van een rijbewijs. In de periode van 6 tot en met 22 september 2016 werd een definitieve steekproef met een omvang van n=2.320 ondervraagd in 23 steden [Londen (109), Melbourne (100), Sydney (100), Singapore (101), Austin (100), Los Angeles (100), New York (100), Philadelphia (100), Portland (100), San Francisco (100), Washington DC (100), Kuala Lumpur (100), Amsterdam (100), Milaan (100), Parijs (104), Madrid (100), Brussel (101), Montréal (100), Toronto (104), Mexico-Stad (100), Santiago (101), Lima (100) en Frankfurt (100)]