Voor de kantoorprofessional is thuiswerken vrij eenvoudig. Als je je werk voornamelijk met een computer doet, is het niet zo heel anders om hetzelfde thuis te doen.

Maar wat als je werkt in de praktijkomgeving van een hardware- of hard science-laboratorium? Het wordt lastiger, maar het is nog steeds goed te doen, zeggen twee experts van Xerox PARC.
Sean Garner, vice-president en directeur van het Hardware Systems Laboratory en Ross Bringans, vice-president en directeur van het Electronic Materials and Devices Laboratory, zijn zowel ervaren wetenschappers als teamleiders. Ze zeggen dat voor de ingenieurs, natuurkundigen en materiaalwetenschappers waarmee ze werken - en anderen in een laboratorium – dat de overgang naar een thuiswerkplek mogelijk is met enkele aanpassingen.

Blijf gefocust op jouw onderzoek

Ga er niet vanuit dat de voortgang tot een absolute stilstand halte zal komen. Hoewel ingenieurs en wetenschappers niet in het laboratorium kunnen experimenteren, hebben ze nog steeds toegang tot de onderdelen van hun projecten die op software zijn gebaseerd, zodat het momentum niet per se hoeft te verdwijnen.
"Mensen kunnen en moeten nog steeds hun tijd besteden aan de projecten waar ze aan werken als hun eerste prioriteit", aldus Bringans. "Gegevensanalyse, interpretatie, nieuwe experimenten plannen, voorstellen schrijven - dat zijn allemaal activiteiten die we met regelmaat doen en die thuis gedaan kunnen worden."

Verwerf een nieuwe en nuttige vaardigheid

Ongeacht de branche, er zijn altijd leuke dingen op de takenlijst van elke professional die worden verstoten door andere prioriteiten. Dit is misschien de perfecte gelegenheid voor die taken - zoals het leren van een nieuwe softwaretool - om aan de top van de actielijst te komen.
"Labwetenschappers vinden het vaak handig om modelleersoftware te gebruiken, maar de leercurve is behoorlijk steil", zegt Garner. "Voor velen van ons is dit er een die in de categorie 'Ik zou er aan beginnen' valt. Als jouw organisatie de licenties rond computationele fysica of ontwerppakketten kan krijgen, is dit een goed moment om daar een prioriteit van te maken. ”

Blijf lezen en schrijven

Bringans is het ermee eens dat er een hele categorie taken is waarvan wetenschappers en ingenieurs het erover eens zijn dat ze belangrijk zijn, maar die ook wegvallen ten gunste van urgentere verantwoordelijkheden.
'Het lezen van wetenschappelijke literatuur is een andere manier om je tijd betekenisvol te besteden', merkte hij op. Door op de hoogte te blijven van recente artikelen, zie je nieuwe ontwikkelingen in de context van jouw eigen werk, bijhouden wie vooruitgang boekt, ideeën voor samenwerking opdoen en mogelijk nieuwe richtingen voor jouw projecten genereren.
Dit is een kans voor mensen op technische gebieden om resultaten om te zetten in inzendingen voor relevante tijdschriften. "Publicatie is niet vereist op hetzelfde niveau in de industrie als in de academische wereld, maar het is nog steeds belangrijk om te doen als je niet wordt beperkt door concurrentiegevoeligheid", zei Garner. "Het is onderdeel van participatie aan de wetenschappelijke gemeenschap - en het is ook handig als je probeert om je bewust te maken van wat je doet."

Vraag eindelijk die patenten aan

"Labwetenschappers stellen het aanvragen van patenten natuurlijk uit omdat het tijdrovend is en ze zich ergens anders op richten", zegt Garner. 'Dit is een kans om enige vooruitgang te boeken.'
Er is ook alle reden om het aan te pakken: intellectueel eigendom is de levensader van de industrie. Het beschermt unieke uitvindingen en houdt bedrijven concurrerend, waardoor ze middelen krijgen om inbreuk door collega's terug te dringen. Maak er een punt van om deze wielen in beweging te krijgen.

Gebruik downtime als een manier om creativiteit te voeden

De toevoeging van tijd, hoe onverwacht ook, kan een geschenk zijn. Ruimte op een normaal drukke dag betekent ruimte om je voor te stellen en te vragen: 'Wat als?'
"Dit is het moment voor de berekeningen achteraf en literatuuronderzoek", zegt Garner. "Ik hoop dat mensen behoorlijk inventief zullen zijn en de ideeën die al een tijdje in hun gedachten zitten, opvolgen.
Als dat gebeurt, zal het een heel interessante uitkomst zijn."
Bringans voegde toe: "Misschien komen we hier allemaal uit met een aantal innovaties die veel impact hebben."