Vandaag kondigt Xerox de introductie aan van de Team Availability App, een snel te implementeren, realtime oplossing voor organisaties die de beschikbaarheid en locatie van werknemers willen begrijpen. Weten waar en of werknemers werken, is van cruciaal belang voor het beheer van flexibele werkomgevingen, waar het percentage werknemers dat tijd deelt tussen thuis- en werklocaties groeit.

Organisaties ondersteunen en investeren actief in technologische oplossingen voor een hybride personeelsbestand. Uit een recent wereldwijd onderzoek in opdracht van Xerox blijkt dat 58% van de respondenten van plan is om het beleid voor thuiswerk volgend jaar te wijzigen. Deze nieuwe acceptatie van een hybride werkmodel heeft ook hiaten in de technologie aan het licht gebracht, waarbij bedrijven meer investeren in technologie op afstand (55%) of een hybride model, deels op kantoor en deels thuis (40%).

"Het managen van een personeelsbestand op afstand tijdens een aanhoudende pandemie biedt unieke uitdagingen die geen enkele organisatie eerder heeft meegemaakt", zegt Joanne Collins Smee, Executive Vice President en Chief Commercial, SMB en Channel Officer, Xerox. "Organisaties moeten weten wie er beschikbaar is en waar ze betere beslissingen kunnen nemen bij het toewijzen van middelen en werk. Deze tool biedt realtime kennis aan managers met een werknemerspopulatie die (deels) op afstand werkt."

In tegenstelling tot andere aanwezigheidsmanagementtools, die moeten worden aangesloten op de IT-infrastructuur en weken nodig hebben om te implementeren, is de Team Availability-app in slechts enkele uren klaar. Eenmaal gevuld, biedt de app geautoriseerde gebruikers aanpasbare en privacy-beschermde gegevens voor strategische besluitvorming. Xerox implementeert de app in het hele bedrijf ter ondersteuning van zijn Path Forward-plannen om een ​​gefaseerde aanpak te beheren om veilig terug te keren naar de werkplek. Xerox maakt gebruik van de app met zijn werknemerspopulatie om dagelijkse gezondheidscontroles uit te voeren voor blootstelling in verband met COVID-19. Het volgen van deze activiteit zorgt voor een veilige en gefaseerde terugkeer naar de werkplek.

Imperial NHS Trust van het VK was de eerste organisatie die de Xerox Team Availability App testte om toegang te krijgen tot de status van essentiële werknemers in de Trust en de nieuw toegewezen locaties op het hoogtepunt van de pandemie. "Het is belangrijk dat een zorginstelling weet welke zorgverleners beschikbaar zijn wanneer hij patiënten moet ondersteunen, en dat is nog belangrijker bij een pandemie", zegt Linda Watts, gezamenlijke programmamanager klinische systemen, Imperial NHS Trust & Chelsea & Westminster NHS Foundation Trust, hoofd van medische dossiers, Imperial College Healthcare NHS Trust. "De Xerox Team Availability-app werd razendsnel geïmplementeerd en we kregen in realtime updates van het personeel over hun beschikbaarheid. Daardoor konden we er altijd van op aan dat we genoeg mensen hadden om onze patiënten te verzorgen."

De Xerox Team Availability-app is een AVG-conform SaaS-aanbod met een op abonnementen gebaseerd model waarmee klanten zich zolang als nodig kunnen aanmelden. Het is nu beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

Ga voor meer informatie en aanvullende resultaten van de Xerox Future of Work-studie naar www.Xerox.com/MakeNowWork.