Breukelen, 28 september 2010 – ROC Flevoland besteedt het beheer van drukwerk en postkamer uit aan Xerox. Xerox zal ROC Flevoland ontzorgen op het gebied van het beheer van drukwerk, decentrale apparatuur en het verwerken van de in- en uitgaande post. Medewerkers van ROC Flevoland kunnen nu bij één loket repro opdrachten geven, drukwerk bestellen en eventuele vragen over decentrale apparatuur stellen. Met deze uitbesteding verwacht ROC Flevoland een besparing te realiseren en de kwaliteit van de dienstverlening op deze gebieden significant te verbeteren.
 
Deze kostenbesparing is niet alleen terug te voeren op het slimmer printen. Er wordt ook bespaard op transportkosten door het inzetten van een fleet operator op de diverse locaties van ROC Flevoland. De fleet operator wordt door ROC Flevoland bij Xerox gedetacheerd en is reeds werkzaam op de centrale repro van ROC Flevoland in Almere. Er bestond geen vast schema waarop goederen dagelijks tussen de locaties werden vervoerd. Hoge kosten waren het gevolg, omdat ad hoc bedrijven werden ingehuurd om toch goederen/poststukken van de ene locatie naar de andere te brengen. De fleet operator is verantwoordelijk voor het decentrale machinepark van Xerox en onderneemt actie in de eerstelijns storingen. Tevens zorgt hij voor het verzendklaar maken van de post en levert binnengekomen post af op de diverse locaties van ROC Flevoland.
 
“Xerox zit al enige tijd bij onze repro in huis en ook het beheer van de decentrale en centrale machines wordt gedaan door Xerox”, aldus Tiko Smetsers, stafmedewerker facilitair bij ROC Flevoland. “De samenwerking met Xerox heb ik altijd als prettig ervaren. Het is een innovatieve organisatie die ons eerder geholpen heeft bij het fors terugdringen van het aantal decentrale machines, waardoor wij kosten hebben kunnen besparen en efficiënter konden werken. Dat is nu met de fleetservice niet anders. Het hebben van één aanspreekpunt voor alles dat met documenten te maken heeft schept duidelijkheid.”

-xxx-
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.    
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl