Breukelen, 6 juni 2012 – Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden kiest voor Managed Print Services van Xtandit (XMS). Hiermee ontzorgt Xtandit, leverancier van totaaloplossingen voor documentmanagement, het museum op het gebied van printen door de nieuw aangeschafte Xerox ColorQubes van A tot Z te beheren. De machines geven automatisch data door aan de centrale helpdesk in Woerden. Zo wordt proactief, zonder handmatige handelingen opdracht gegeven voor onderhoud, het verhelpen van storingen en het leveren van supplies.
 
Naast XMS, dat is gebaseerd op de Xerox Partner Print Services (XPPS), heeft Xtandit bij het Rijksmuseum van Oudheden ook zes nieuwe multifunctionele kleurenprinters (mfp’s) geïnstalleerd. Duurzaamheid en een scherpe prijstelling voor kleur waren voor het museum de belangrijkste criteria. De Xerox ColorQube, maakt gebruik van de vaste inkt-technologie – een cartridgeloze, wasco-achtige stick – waarmee afdrukken van hoge kwaliteit worden gemaakt. Door het hybride kleuren-prijsmodel, waarmee alleen betaald wordt voor de hoeveelheid kleur op een pagina, zijn de kosten voor printen van een bedrijfslogo of briefhoofd in kleur aanzienlijk minder.
 
Wouter de Groot, hoofd financiën en bedrijfsvoering van het Rijksmuseum van Oudheden: “Na een selectieronde met drie partijen kwam Xtandit als beste naar voren. Primair kies je natuurlijk voor een machine, maar het gaat ook om de organisatie achter het product. Hun beheeroplossing gaat een stuk verder dan alleen een onderhoudscontract. Wij wilden het beheer van het printerpark niet meer zelf doen. De machines moeten gewoon altijd werken en Xtandit kan ons dit met XMS bieden. Met deze overeenkomst kunnen onze medewerkers zich richten op hun kernactiviteiten en behoren ergernissen rondom printen tot het verleden.”
 
-xxx-
 
Over het Rijksmuseum van Oudheden
In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, zorgen zo'n 70 medewerkers dat jong en oud kan genieten van de beschavingen uit het oude Egypte en het Nabije Oosten, de Griekse en Romeinse wereld en het vroege Nederland. Het is het nationale centrum voor archeologie. De bezoekersaantallen van het museum verdubbelden in korte tijd van 74.000 tot 153.000. Kijk voor meer informatie op www.rmo.nl.
 
Over Xtandit
Xtandit is als grootste concessionair van Xerox in Europa al ruim twee decennialang partner voor de verkoop van hoogwaardige documentoplossingen. Met een team van 120 gedreven medewerkers benadert Xtandit de branche met de juiste focus en aandacht. Xtandit heeft het hoofdkantoor in Woerden en twee vestigingen in Capelle a/d IJssel en Amsterdam. Meer informatie vindt u op www.xtandit.nl.
 
Over Xerox Nederland
Xerox Nederland is de Nederlandse verkooporganisatie van Xerox. Xerox is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.nl.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl