Breukelen, 22 september 2011 – Xerox kijkt terug op een succesvolle Graph Expo in Chicago. Tijdens de grootste grafische vakbeurs in Noord-Amerika, gehouden van 11 tot en met 14 september, liet Xerox diverse primeurs zien. Zo was voor het eerst de CiPress publiekelijk te bewonderen. Dit is het eerste waterloze high-speed inkjetsysteem ter wereld. Daarnaast lanceerde Xerox twee nieuwe digitale kleurenpersen, de Xerox 770 en 700i digitale kleurenpersen en presenteerde ook nieuwe functionaliteiten op de bestaande Xerox 550/560 kleurenprinters. Xerox maakte eveneens bekend dat alle iGen4’s volledig voldoen aan de strenge Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Ook de Premier Partners stonden in de belangstelling op de beurs. Xerox reikte namelijk de jaarlijkse Best-of-the-Best Awards uit, die dit jaar opnieuw een Nederlandse winnaar kende, namelijk De Budelse.
 
Een overzicht van het nieuws:
 
CiPress – high-speed waterloze inkjet
Het Xerox CiPress™ 500 Production Inkjet System is het eerste waterloze high-speed inkjetsysteem ter wereld. Het systeem print ruim 152 meter oftewel 2050 A4 full-color pagina’s per minuut. Het printsysteem is geschikt voor gepersonaliseerde marketing, transpromo en andere publicaties. De CiPress is gebaseerd op de gepatenteerde vaste inkt-technologie en maakt afdrukken zonder dat de inkt het papier doordrenkt, ook op goedkopere papiersoorten. Dit in combinatie met zelf-monitoring en automatische correctie van productiecontroles, resulteert in een ‘krachtpatser’ die betrouwbaar genoeg is om tientallen miljoenen pagina’s per maand af te drukken. De Xerox FreeFlow Print Server in combinatie met de CiPress verhoogt de productiviteit bij complexe variabele opdrachten zonder concessies te doen aan de afdruksnelheid. De CiPress is later dit jaar beschikbaar.
 
Xerox 770 en 700i Digital Colour Press systemen en de Xerox Colour 550/560
Xerox presenteerde ook twee nieuwe kleurenpersen: de Xerox 770 en de Xerox 700i digitale kleurenpersen. De 770 helpt printbedrijven hun maandelijkse printvolume te verhogen door de uitbreiding met nieuwe applicaties zoals fotoboeken, direct-mail, marketingmaterialen en kalenders. De belangrijkste feature van de 770 digitale kleurenpers is de Automated Colour Quality Suite, een set van tools voor kleurbeheer die onder meer de tijd die nodig is voor het kalibreren van de machine terugbrengt tot enkele minuten. De pers print een uitgebreide range aan papier, inclusief zwaargewicht, met een snelheid van 71 pagina’s per minuut. De Xerox 700i Digital Colour Press is een update van de Xerox 700 en biedt volledige Fogra certificatie voor alle beschikbare Rips en volledig automatisch dubbelzijdig afdrukken tot 300 grams substraten. De Xerox 700i en de Xerox 770 zijn vanaf oktober beschikbaar (installaties vanaf november).
 
Xerox breidde het lichtere productiemodel Xerox Colour 550/560 uit met nieuwe functionaliteiten, zoals de geïntegreerde in-line SquareFold Trimmer module voor het produceren van schoongesneden boekjes met een vierkante rug, en GBC Advanced Punch, welke het perforeren, staffelen en vergaren automatiseert. Dit bespaart tijd, verhoogt de productiviteit en verlaagt de kosten. De nieuwe opties voor de Colour 550/560 printer zijn vanaf 7 november beschikbaar.
 
 
Xerox Automated Colour Quality Suite (ACQS) op de Colour 800/1000 pers
 
Met de introductie van ACQS op de Colour 800/1000 pers beschikken alle Xerox hoog volume kleurenmachines – vanaf de nieuwe Xerox 770 – over ingebouwde kleurbeheersystemen. Deze systemen stellen ondernemers in staat meer volume te verwerken en de kosten te verlagen doordat kalibratie en profilering van de machine een kwestie van enkele minuten wordt. Het systeem op de Colour 800/1000 pers is bijzonder omdat het hier een Full Width Array scanner betreft; afdrukken worden gescand over de volle breedte. Hierdoor kunnen tevens inboard/outboard problemen voorkomen worden en wordt de beeld-naar-papier registratie nog nauwkeuriger.
 
De Budelse Best-of-the Best
Xerox organiseert jaarlijks een wedstrijd onder haar wereldwijde netwerk van Premier Partners. Met deze wedstrijd geeft Xerox haar Premier Partners de kans om elkaar hun beste printwerk te laten zien. Opnieuw kwam het Nederlandse bedrijf De Budelse in de categorie ‘digitale verpakkingen’ als een van de winnaars uit de bus. De Budelse profiteerde van de recente groei van de digitale verpakkingsindustrie door het creëren van FotoChoco.nl. FotoChoco.nl is een website waarmee klanten gepersonaliseerde dozen van chocolade kunnen laten opsturen als cadeau. XMPie variabele data software maakt het mogelijk de doos met chocola te personaliseren met eigen tekst en foto's. De dozen worden gedrukt op een Xerox iGen4 digitale kleurenpers met een FreeFlow Print Server. Tijdens de kerstdagen alleen al verkocht FotoChoco.nl meer dan 11.000 gepersonaliseerde chocoladedozen, met een opbrengst van meer dan 73.000 euro.
 
iGen’s FDA compliant
De Xerox iGen serie van digitale persen en toners voldoen aan de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) richtlijnen voor droge voeding. Dit betekent dat de afdrukken van de iGen’s gebruikt mogen worden voor het verpakken van voedsel zonder olie of vet, onder condities die vallen onder deze strenge vereisten. De digitale verpakkingsoplossing biedt mogelijkheden tot het drukken in kleine oplagen, waardoor marketeers op maat gemaakte vouwdozen kunnen inzetten voor promotionele behoeften. De dozen kunnen snel en kosteneffectief worden gecreëerd.
 
“FDA compliance is een belangrijke vooruitgang voor Xerox en zal een nieuwe markt openen voor printers die beperkte hoeveelheden van op maat gemaakte pakketten maken”, aldus Joel Bienvenu, research manager, Production Print, IDC. “Bovendien stelt de afdrukkwaliteit en de levendigheid van kleuren van de iGen4 pers, fabrikanten in staat om dat ene beetje extra, toe te voegen aan hun productverpakkingen.”
 
-xxx-
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
--------------------------------
Bijschrift bij afbeeldingen:
1.Infographic Xerox CiPress 500
2.Xerox CiPress 500
3.Xerox Colour 550-560
4.Xerox 770 Digital Colour Press
Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl
 
------------------------------
 
Indien u geen persberichten meer wilt ontvangen van Xerox, dan kunt u een e-mail sturen naar xerox@marcommit.nl.