Breukelen, 17 september 2013 – Variatie zorgt niet alleen in ons dagelijks leven voor wat extra jeu, ook voor grafisch ondernemers zorgt variatie in opdrachten ervoor dat hun bedrijfsvoering gespaard blijft van grote ups en downs in een continu veranderende markt. Het produceren van een gevarieerd aanbod aan drukwerkopdrachten zorgt echter voor een groot aantal uitdagingen. Het leveren van een consistente afdrukkwaliteit is er daar één van.

De nieuwste iGen 150 Pers van Xerox biedt een breed scala aan lijnrasters waarmee grafisch ondernemers volledige controle over de beeld- en afdrukkwaliteit krijgen, zodat iedere opdracht – ongeacht kwantiteit of variëteit aan elementen zoals foto’s, tekst, kleurvlakken en afbeeldingen – consistent kan worden afgedrukt. Zo zorgt de nieuwe 210 rasterlineatuur van de pers bijvoorbeeld voor een verbeterde zachtheid in huidskleurtinten, zonder afbreuk te doen aan details in haren of afbeeldingen op de achtergrond. Een eigenschap die in de sterk groeiende fotomarkt essentieel is om opdrachten binnen te halen.

De nieuwe iGen150 is ook uitgebreid met nieuwe technologie, Object Oriented Half Toning genaamd. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat afbeeldingen en tekst glad of scherp worden weergegeven, een mogelijkheid die belangrijk is bij de productie van zeer kwaliteitkritische brochures, catalogi en flyers.

“Gokken over de kwaliteit van digitale kleurenafbeeldingen is met de iGen 150 voorgoed verleden tijd”, aldus Rob Stokmans, marketing manager grafische industrie bij Xerox. “We hebben verder gebouwd aan een intelligente pers die grafisch ondernemers echt zelf aan de knoppen zet. Zij kunnen zelf het best beslissen over de juiste aanpak per opdracht en maken zo eenvoudig de stap van offset naar digitaal. Bovendien hebben we de automatisering van printprocessen naar een hoger niveau getild, zodat het netto verkoopbare aantal afdrukken per uur – en dus de marge voor de ondernemer – nog verder is verbeterd.”

Nieuwe functies bieden extra kwaliteit en productiviteit

Met de iGen 150 kunnen grafisch ondernemers hun productiviteit met zo’n 25 procent verhogen vanwege de verschillende tijdsbesparingen op herdrukken, kwaliteitscontrole, het klaarzetten van opdrachten en beschikbaarheid van de pers. De volgende functies maken dat mogelijk:

  • De 2400 x 2400 dpi afdrukresolutie levert significant meer informatie per vierkante centimeter, waardoor details, uniforme tinten, huidskleur en scherpte worden verbeterd.
  • De automatische Image-on-Paper-technologie elimineert het aantal handmatige stappen dat moet worden genomen bij paginagroottes tot 660 mm – met een flinke tijdsbesparing als gevolg.
  • De IntegratedPLUS Finishing Solution voor boekjes en brochures maakt het voorbereiden van kant-en-klaar af te werken drukwerkopdrachten een stuk eenvoudiger. De afwerkspecificaties worden met deze technologie automatisch ingesteld wanneer de opdracht aan de workflow wordt toegevoegd.
  • Omdat het totale digitale beeld in één keer wordt overgebracht op het substraat (Single Point Transfer) is de pers in staat om 9.000 4/0 afdrukken per uur te produceren – of 150 A4 pagina’s per minuut. Het maximale drukformaat van de pers is 36,4 x 66 cm.
  • Functies zoals Xerox’s Confident Colour, de inline fotospectraalmeter in combinatie met Automated Colour Quality Control (ACQS) en Auto Density Control. Naast de standaard matte toner is nu de iets glanzender toner als optie voor de iGen 150 beschikbaar.

 

Beschikbaarheid

De Xerox iGen 150 Pers is beschikbaar vanaf 1 oktober 2013.

 

-xxx-

 

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.