Breukelen, 14 november 2011 – Xerox brengt een nieuwe kleurenlaserprinter op de markt die grafisch ontwerpers in staat stelt hun opdrachtgevers uitstekende proefafdrukken te leveren. Ook kunnen in eigen beheer hoge kwaliteit drukwerkproducties worden geproduceerd, in kleine(re) oplagen en met een korte doorlooptijd. De Xerox Phaser 7800 biedt niet alleen tools voor hoge kleurenkwaliteit die constant is en herhaalbaar, de printer biedt ook een in zijn prijsklasse uitzonderlijke mediaflexibiliteit en professionele afwerkopties. De standaard meegeleverde colour-managementtools zorgen ervoor dat prepress-bureaus, reclamebureaus en kleinere grafische bedrijven in staat zijn hun vaak kritische deadlines te halen en de verwachtingen van hun klanten te overtreffen.
 
“De Xerox Phaser 7800 is ideaal voor grafisch ontwerpers, reclamebureaus en fotografen. In feite voor elke creatieve professional”, legt Rob Stokmans, Marketing Manager Grafische Industrie bij Xerox Nederland uit. “De precieze kleuren en uitzonderlijke beeldkwaliteit geven deze creatieve professionals de vrijheid om zich te concentreren op wat echt belangrijk is: het uiten van hun creativiteit. Over het printen en de afdrukkwaliteit hoeven ze zich met de Phaser 7800 geen zorgen meer te maken.”
 
Tools voor kleurbeheer en beeldkwaliteit
De Phaser 7800 heeft een afdrukresolutie van 1200x2400 dpi en zorgt voor realistische afbeeldingen, foto’s, illustraties en precieze lijndetails. De kleurmatching-mogelijkheden zijn een ‘must-have’ voor grafisch ontwerpers.
 
Het GX-model van deze productieve kleurenprinter is standaard uitgerust met de ‘PhaserMeter’ fotospectraalmeter, gebaseerd op X-Rite, en slimme colourmanagementsoftware voor professioneel kleurbeheer en constante kleurnauwkeurigheid. De Phaser 7800 heeft bovendien een PANTONE licentie voor optimale kleursimulaties van de industriestandaard PANTONE MATCHING SYSTEEM. Adobe PostScript 3 zorgt voor betrouwbare nauwkeurigheid van kleur.
 
Snel, flexibel in mediakeuze en professionele afwerking
De printer heeft een afdruksnelheid van 45 pagina's per minuut en verwerkt een breder scala aan mediagewichten (van 75 tot 350 grams met de optionele Extra Heavy Duty Media Kit) en mediaformaten (tot en met SRA3) dan concurrerende printers. Grafische ontwerpers kunnen hun grenzen verleggen omdat ze nu ook digitaal op zware substraten en niet-traditionele formaten voor bijvoorbeeld ansichtkaarten en foto’s kunnen drukken. Standaard kan de Phaser 7800 automatisch dubbelzijdig printen op media met een gewicht tot 256 grams, waarbij de afdruksnelheid niet vertraagt.
 
De Phaser 7800 is ook leverbaar met een optionele Extra Heavy Duty Media Kit waarmee automatisch dubbelzijdig afdrukken kunnen worden gemaakt op zowel standaard als speciale formaten met een gewicht tot zelfs 300 grams. Een bijzondere eigenschap voor een kleurenprinter in deze prijsklasse. Met de diverse afwerkopties kunnen ontwerpers hun drukwerk een finishing touch geven, bijvoorbeeld met perforeren, rillen, V-vouwen of het maken van boekjes. De Phaser 7800 afwerkopties kunnen worden aangepast aan de specifieke werklast en behoefte.
 
Eenvoudig in gebruik en goed voor het milieu
Een kleurentouchscreen maakt het navigeren eenvoudig. Gebruikers kunnen het tonerniveau en de afdruktaken in de wachtrij bekijken. Low-melt EA-toner en de nieuwste Hi-Q LED afdruktechnologieën verminderen het energieverbruik. De warmte-efficiënte fuser verbruikt in slaapstand aanzienlijk minder stroom dan conventionele fusers en heeft een opstarttijd van minder dan 15 seconden.
 
Beschikbaarheid
De nieuwe machines zijn per direct beschikbaar via de directe verkoopkanalen van Xerox, resellers en concessionairs.
 
-xxx-
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 134.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
XEROX®, XEROX en Design®, Phaser® en PhaserMeter® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------
Bijschrift afbeeldingen:
1. Xerox Phaser 7800V/DX
2. Xerox Phaser 7800V/DN, met extra papiercapaciteit
3. Infographic design sells
 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl