Breukelen, 28 april 2014 – Nu de nadruk in de grafimediabranche steeds meer komt te liggen op kleinere oplagen, kortere doorlooptijden en insourcen, zijn tijd en flexibiliteit de succesfactoren geworden. Door automatisering is het nu mogelijk meer opdrachten te verwerken dan voorheen. Hoe? Met de Xerox Versant™ 2100 Pers.

Deze kleurenpers is met een afdruksnelheid van 100 pagina’s per minuut geschikt voor iedere productie-omgeving. De Versant 2100 Pers combineert snelheid, afdrukkwaliteit en geautomatiseerde functies en realiseert hiermee kleurrijke gepersonaliseerde communicatie en kwaliteitsdrukwerk dat impact maakt. Deze nieuwe kleurenpers biedt meer met meer:

 • Meer productiviteit
  • Kleurbeheer, het corrigeren van de schoon- en weerregistratie en het herhaalbaar leveren van correcte huisstijlkleuren gebeurt allemaal geautomatiseerd. Dankzij de inline geïntegreerde Full Width Array kleurkwaliteit- en registratiemodule betekent dit meer productie in minder tijd en tegen lagere kosten.
  • De nieuwe ‘Production Accurate Registration’ (PAR) technologie zorgt voor zeer nauwkeurige schoon- en weerregistratie tijdens de productie, van pagina tot pagina en van opdracht tot opdracht.
 • Meer kwaliteit
 • Produceert egale kleurverlopen, scherpe foto’s, illustraties en tekst met de nieuwe en in de branche unieke Ultra HD Resolutie. Drukwerkapplicaties worden in de RIP gereproduceerd op een resolutie van 1200 x 1200 dpi en tot 10 bits kleurdiepte – wat 300 procent meer pixels en kleurnauwkeurigheid betekent dan de huidige 600 x 600 dpi standaard.
 • Levert heldere, levendige en krachtige beelden met een matte uitstraling dankzij de EA Eco matte toner met een laag smeltpunt (energiezuinig); met als resultaat consistente kleuren, ook bij gebruik van meerdere printers op verschillende locaties.
 • Meer flexibiliteit
  • Drie verschillende RIP’s (Digital Front End systemen/Print Servers) zijn leverbaar – de Xerox EX en EX-P 2100 Print Server, Powered by Fiery en de Xerox FreeFlow® Print Server, zodat gebruikers de pers optimaal kunnen afstemmen op hun productie eisen en bestaande workflow(s).
  • Ondersteunt een zeer breed scala aan substraten, zoals linnenpersing papiersoorten, synthetische materialen (polyester, vinyl e.d.), magnetische substraten en andere speciale media.

 

Extra mogelijkheden bieden meer omzet en resultaat

Met de Xerox Versant 2100 kleurenpers zijn grafimediabedrijven in staat zich concurrerender te positioneren, meer nieuwe opdrachten binnen te halen en interessante herhaalopdrachten te behouden dankzij de veelvoud aan uiterst efficiënte geautomatiseerde workflow oplossingen. Met bijvoorbeeld Xerox FreeFlow® Core kunnen grafische bedrijven nu op verrassend eenvoudige wijze en “cloud ready” complexe en vaak arbeidsintensieve prepress stappen maximaal automatiseren. XMPie® StoreFlow stelt grafische bedrijven in staat om eenvoudig en efficiënt creatieve en omzet-genererende webwinkels voor hun opdrachtgevers te creëren.

Beschikbaarheid

De Xerox Versant 2100 kleurenpers is vanaf juli 2014 in Nederland te leveren.

 

-xxx-

 

Bijschrift bij foto’s: De nieuwe Xerox Versant 2100 kleurenpers

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie meer dan 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design®, FreeFlow®, ProfitAccelerator® en Versantzijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. XMPie® is een handelsmerk van XMPie, A Xerox Company.

Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.