Breukelen, 10 juli 2015 – Hoe maak je digitale tonerdruk nog beter? Een toegevoegde vijfde kleuroptie, verbeterde uptime door slimme automatisering en door keuzes in printsnelheid en afdrukformaten, dat is het DNA van de nieuwe Xerox iGen® 5 pers.

Xerox lanceert haar nieuwste digitale iGen® 5 kleurenpers en biedt hiermee grafische bedrijven de kans om mee te bewegen met de trends binnen hun markt. Deze marktontwikkelingen worden bevestigd door onderzoekbureau InfoTrends1. Zij voorspellen dat de high-end digitale kleurenmarktproductie zich uitbreidt van ongeveer 60 miljard pagina’s vandaag de dag naar 87 miljard pagina’s wereldwijd in 2018.

De iGen 5 digitale kleurenpers biedt met haar optionele vijfde kleurunit ─ als aanvulling op CMYK (oranje, groen of blauw) ─ meer mogelijkheden om een groter gamma aan Pantone® kleuren te matchen met minder nauwkeurig gedefinieerde steunkleuren. Dit zonder de productiviteit te beïnvloeden of kleine oplagen naar offset te hoeven verplaatsen. De in de papierbaan ingebouwde fotospectraalmeter in combinatie met volledig automatisch kleurbeheer, de automatische instel- en opstartprocessen en de diverse automatische en continue kwaliteitscontroles garanderen een maximale uptime. Hierdoor profiteren grafimediabedrijven van een nauwkeurige en winstgevende drukwerkproductie en kunnen zij voor hun opdrachtgevers een betere merkconsistentie bereiken.

Van iGen naar iGen 5

Dagelijks creëren wereldwijd duizenden iGen persen miljarden brochures, posters, fotoboeken en direct mails van hoge kwaliteit, vaak gepersonaliseerd en altijd in levendige consistente kleuren. Met het iGen platform kan de productiviteit van grafische ondernemers tot wel 25 procent stijgen. Er wordt immers substantieel minder tijd besteed aan herdrukken, kwaliteitscontroles en instel- en opstartprocedures. Daarmee blijven de iGen persen de meest productieve digitale printers op de markt.

“Toen we in 2002 het iGen platform introduceerden, begon de digitale kleurenrevolutie”, aldus Rob Stokmans, marketing manager grafische industrie bij Xerox. “We proberen scherp te blijven en te anticiperen op marktveranderingen en blijven nieuwe manieren ontwikkelen om pagina’s te converteren vanuit offset. De iGen 5 is geheel aan te passen aan de wensen van de gebruiker. Zij kunnen zowel het paginavolume als de applicatietypes en kleurbehoeften instellen, terwijl de iGen 5 gelijktijdig altijd maximale uptime blijft bieden.”

Andere functionaliteiten van de iGen 5 zijn:

  • Een EFI Fiery EX-5 RIP of Xerox FreeFlow® Print Server voor het automatiseren en integreren van het workflowproces van bestelling tot afwerking.
  • Matte toner om een egale aan gelijkwaardige offsetkwaliteit te realiseren.
  • Een 66 cm velformaat om meer opdrachten per vel en extra toepassingen te kunnen drukken, zoals drieslag- en luikvouwbrochures, insteekmapjes, kartonverpakkingen, visitekaartjes, postkaarten en direct mail campagnes te produceren.
  • 2400 x 2400 beeldvormingssysteem, object georiënteerd halftoon rastering (verschillende rasters voor verschillende elementen op één pagina), Xerox Confident Color en automatische densiteitsregeling voor het leveren van betrouwbare en voorspelbare beeldkwaliteit.
  • Een reeks inline afwerkingsoplossingen, waaronder Xerox IntegratedPLUS Finishing en Dual Mode Sheet Feeder om drukwerkopdrachten met diverse afwerkingsvereisten te kunnen produceren en tegelijk inline afwerksystemen slim te delen met andere printsystemen op de werkvloer.

De iGen 5 is een aanvulling op het bestaande aanbod binnen de iGen familie (iGen® 150 en iGen4® Diamond Edition). Grafimediabedrijven kunnen gebruikmaken van de iGen® 5 150 pers (150 ppm), iGen® 5 120 pers (120 ppm) of de iGen® 5 90 pers (90 ppm).

Beschikbaarheid

De iGen 5 150 pers met de EFI EX-5 RIP zijn per direct wereldwijd beschikbaar. De iGen 5 120 pers, iGen 5 90 pers en de FreeFlow Print Server zijn per september verkrijgbaar.

Bijschrift bij afbeelding: Xerox iGen 5 kleurenpers

1InfoTrends, Global Production Printing and Copying Market Forecast: 2013-2018

-xxx-

Over Xerox
Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox®, Xerox en Design® en ConnectKey® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.