Breukelen, 31 juli 2014 – Grohe, wereldwijde leverancier van sanitair, heeft 25 procent weten te besparen op de printkosten. Met managed print services (MPS) en kantoortechnologie van Xerox was Grohe in staat om de factuurverwerking te optimaliseren, documentbeveiliging te verbeteren en het aantal printers te verminderen van 500 naar 280.

Xerox analyseert het printgedrag en is verantwoordelijk voor de planning en implementatie van de IT-infrastructuur, het onderhoud en het proactief aanvullen van print supplies bij Grohe. Dit doet Xerox voor vestigingen in Nederland, Oostenrijk, Duitsland, Portugal, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Japan en Noord-Amerika.

Om de bedrijfsinformatie te beschermen heeft Xerox beveiligd afdrukken ingevoerd bij Grohe. Zo is het alleen mogelijk een print af te halen of een kopie te maken als de personeelsbadge langs de machine wordt gehaald. Hierdoor wordt tevens onnodig afdrukken geminimaliseerd. Dit zorgt voor een drastische verlaging van het aantal prints en de printkosten. Het bedrijf heeft bovendien ook het aantal helpdesktelefoontjes verlaagd door het verbeteren van de workflow en het factuurverwerkingsproces.

“Bedrijven zoals Grohe zoeken naar mogelijkheden om de stroom aan documenten en gegevens beter te beheren”, aldus Mike Feldman, President Large Enterprise Operations bij Xerox. “Met onze drie fasen aanpak – Assess & Optimise, Secure & Integrate, Automate & Simplify – helpen we bedrijven slimmer en eenvoudiger te werken.”

Als marktleider in MPS combineert Xerox technologie en document management expertise met business process management en IT-outsourcing. Xerox faciliteert een werkomgeving waar men altijd en overal kan werken, zonder in te boeten op de productiviteit.

 

-xxx-

 

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie meer dan 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.