Breukelen, 11 november 2010 – In navolging van de groene ColorQube MFP, brengt Xerox nu twee ColorQube A4 kleurenprinters voor de desktop op de markt. De ColorQube 8570 is ontworpen voor het MKB met extra focus op kleurkwaliteit en milieu. De ColorQube 8870 biedt in de markt van kleurenprinters de laagste TCO (total cost of ownership) aan bedrijven met hoge volumes A4-printwerk op kantoor.
 
Beide printers printen in kleur en in zwart-wit, met een snelheid tot 40 pagina’s per minuut. Dit maakt ze uitermate geschikt voor kantoren die afhankelijk zijn van kleurenprints voor hun huisstijltoepassingen, waaronder brieven, offertes, rapporten en flyers, maar ook voor het afdrukken van dagelijkse documenten zoals e-mails en spreadsheets.
 
“Net als de vorig jaar geïntroduceerde ColorQube 9200 MFP, zijn de twee nieuwe ColorQubes op de eigen ‘vaste inkt’ technologie van Xerox gebaseerd. Daarmee zorgen ook deze twee machines voor minder schadelijke invloed op het milieu”, aldus Wim Harmsen, Business Manager bij Xerox Nederland. “Het cartridge-vrije ontwerp van de ColorQubes zorgt voor maar liefst 90 procent* minder afval in vergelijking met soortgelijke kleurenlaserprinters.”
 
Milieuvriendelijk
Naast het EnergyStar label, bieden de milieuvriendelijke ColorQubes nog meer groene voordelen:
  • Earth Smart printdriver instellingen, zoals tweezijdig printen en het printen van conceptversies.
  • De mogelijkheid om te printen op verschillende media, waaronder gerecycled papier, zonder dat daarbij op kleurkwaliteit hoeft te worden ingeleverd.
  • De Intelligent Ready optie, waarbij de machine op basis van gebruikspatronen bepaalt of kan worden overgeschakeld naar een lage energie-modus als de verwachting is dat de machine minder wordt gebruikt.
  • Green Print software, die op basis van bepaalde verspillingskarakteristieken voor elke pagina bepaalt of deze moet worden afgedrukt of niet. Denk bijvoorbeeld aan een laatste pagina met alleen een URL, banner, logo of advertentie.
 
Bedrijven die zoeken naar mogelijkheden om hun CO2-uitstoot te verlagen, kunnen hun keuze onderbouwen met een onderzoek** waaruit blijkt dat de ColorQube 8870 tijdens zijn levensduur 30 procent minder energie verbruikt en een 30 procent kleinere carbon footprint heeft dan vergelijkbare desktop kleurenlaserprinters.
 
Flexibel prijsmodel
De ColorQube 8870 wordt aangeboden met een flexibel prijsmodel dat de kosten voor het printen van kleurenpagina’s aanzienlijk vermindert. Met het prijsmodel betalen bedrijven niet voor een kleurenafdruk, maar voor de hoeveelheid kleur op een pagina. Een document met een logo of een kleine afbeelding kost hetzelfde als een zwart-wit print. Voor documenten met een gemiddeld kleurgebruik, bijvoorbeeld een webpagina, wordt de helft van de kosten gerekend van een full-colour pagina van een laserprinter. Pagina’s met veel kleur, zoals brochures zijn in vergelijking met A4 laserprinterafdrukken lager geprijsd.
 
Naast het slimme prijsmodel bieden de nieuwe vaste inkt printers ook consistentie bij het afdrukken van kleur, ongeacht het medium dat wordt gekozen. De functies die daaraan bijdragen zijn:
  • Color by Words, een tool waarmee kleuren met behulp van zinnen worden veranderd. Hierdoor wordt het voor iedere gebruiker eenvoudiger om de gewenste kleuren te printen.
  • Adobe Postscript 3 en PANTONE goedgekeurde kleur-simulaties zorgen voor haarscherpe tekst en heldere kleurenafbeeldingen.
  • Uitgebreide kleurafstemmingsmogelijkheden en 2400 FinePoint afbeeldingskwaliteit, om afdrukken van hoge kleurkwaliteit te produceren.
 
Beschikbaarheid en prijs
De adviesverkoopprijs van een ColorQube 8570 begint bij €629,- en een ColorQube 8870 begint bij €2099,-. Beide printers zijn per direct beschikbaar.
 
 
* Xerox onderzoek
** Life Cycle Assessment van een vaste-inkt-printer vergeleken met een kleurenlaserprinter, september 2010
 
-xxx-
 
Bijschrift bij foto 1: De ColorQube 8570
Bijschrift bij foto 2: De ColorQube 8870
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V. 
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Ingeborg Schrijver +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl