Breukelen, 29 mei 2012 – Weinig grafische bedrijven maken gebruik van maar één leverancier voor hun digitale drukwerkactiviteiten. Probleem daarbij is dat elke printerleverancier een eigen workflow en printinstructies heeft, wat zorgt voor complexiteit en knelpunten. Stuur maar eens drukwerkopdrachten naar printers van verschillende merken na het maken van de drukproef.
 
Freedom to Print, de nieuwste oplossing van Xerox, helpt bij de problemen van zo’n multi-vendor omgeving. Het zorgt ervoor dat grafische bedrijven die meerdere merken (kleuren)printers in huis hebben, hun digitale drukwerkopdrachten efficiënt en effectief kunnen verwerken. De software zorgt voor één workflow om alle drukwerkopdrachten op een betrouwbare manier naar de verschillende merken en typen printers te sturen, zodat ondernemers meer productiviteit uit hun multi-vendor printerpark kunnen halen.
 
Freedom to Print werd gelanceerd tijdens drupa 2012 en geeft grafische ondernemers nieuwe manieren om:
 
 • Kosten te verlagen − Kies altijd de beste printer of pers op basis van de aard van de drukwerkopdracht.
 • Gebruiksgemak te verbeteren − Stuur printopdrachten naar Xerox of niet-Xerox-systemen met behoud van de gemaakte instellingen. Freedom to Print vereenvoudigt de workflow en verbetert de doorlooptijd van drukwerkopdrachten.
 • Opdrachtinstellingen voortaan maar één keer aan te maken en deze opdrachten overal naar toe kunnen sturen − Automatisering zorgt ervoor dat de drukwerkopdracht maar één keer hoeft te worden geprogrammeerd en dat alle opdrachtinstellingen, inclusief de nabewerking, voor alle merken printers in de Freedom to Print workflow te gebruiken zijn. Omdat opdrachtinstellingen niet opnieuw geprogrammeerd hoeven te worden, en er dus geen extra operatortijd en extra training nodig zijn, voorkomt deze oplossing fouten en bespaart tijd en geld.
 
Beschikbaarheid
Xerox Freedom to Print van Xerox zal later dit jaar beschikbaar zijn.
 
-xxx-
 
Over Xerox Nederland
Xerox Nederland is de Nederlandse verkooporganisatie van Xerox. Xerox is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.nl.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------
 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
 
Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl