Breukelen, 10 oktober 2016 – Enveloprint, specialist in grafische producties en verpakkingen, verruilde ruim een jaar geleden de iGen4 van Xerox in voor een Xerox iGen150. Nu investeert Enveloprint opnieuw in de iGen-familie, ditmaal gaat het om een Xerox iGen5 kleurenpers.

Enveloprint maakte vorig jaar een kwaliteitsslag met de investering in de iGen150, met name wat de halftonen en het raster betreft. Nu was Enveloprint op zoek naar mogelijkheden voor meer capaciteit door de extra vraag naar digitaal drukwerk. Met de Xerox iGen5 is de organisatie in staat het volume nog verder op te schroeven. Beide machines werken met dezelfde workflow automatiseringssoftware, FreeflowCore. Deze workflow software interacteert met de webshop van Enveloprint. De FreeflowCore software zorgt er voor dat iedere opdracht vanuit het webportaal automatisch door middel van logische conditionering op de juiste impositie wordt gezet en wordt voorzien van de juiste kleurstellingen. Dit alles zonder enige interventie van de operator. Door deze verregaande automatisering is Enveloprint in staat te voldoen aan steeds kortere doorlooptijden.

Ed van Craaikamp, directeur bij Enveloprint en met name verantwoordelijk voor de drukkerij: “Met een tweede Xerox iGen erbij kunnen we nu eenvoudig voldoen aan de zeer korte doorlooptijden die vandaag de dag gevraagd worden. Met de twee persen zijn we in staat om onder één dak uniformiteit, mooie kwaliteit en een goede service te bieden.”

Enveloprint nieuw bij Xerox Premier Partner Netwerk
Gelijktijdig met de investering in de iGen5 is Enveloprint toegetreden tot het Xerox Premier Partner Netwerk. Dit netwerk bestaat wereldwijd uit innovatieve marketing services bedrijven die vooroplopen in de industrie, creatief zijn en kunnen samenwerken. Sander Hengeveld, een van de drie directieleden bij Enveloprint: “We zijn trots dat we onszelf Premier Partner mogen noemen. Het netwerk biedt ons nieuwe groeikansen en geeft ons de mogelijkheid om onze kennis nog verder uit te breiden.”


-xxx-


Bijschrift bij afbeelding: ISander Hengeveld (links), een van de drie directieleden van Enveloprint, en Ed van Craaikamp (rechts), directeur bij Enveloprint.

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met de expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en kennis van wat gebruikers willen, verbetert Xerox de workflow en wordt productiviteit, efficiëntie en personalisering versterkt. De medewerkers creëren in 180 landen betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor Xerox-klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgesplitst in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen. Xerox Corporation, als document technology en document outsourcing bedrijf en Conduent Incorporated, een business process services bedrijf. Xerox verwacht de splitsing eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving. 

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.