Document House Limburg faciliteert nieuwe MBO-opleiding Mediavormgeving op het Arcus College
 
Xerox de standaard voor grafische MBO-opleiding
 
Maastricht/Sittard, 26 september 2011 – Dit schooljaar is het Arcus College in Sittard gestart met de MBO-opleiding Mediavormgeving Grafisch voor Zuid-Limburg. Document House Limburg installeerde een Xerox Colour 550, zodat de grafisch ontwerper in spé in staat is zijn werk te printen en beoordelen. Tijdens de lessen wordt het door de leerlingen ontworpen drukwerk veelvuldig geprint, gecorrigeerd en geoptimaliseerd.
 
Binnen het Arcus college wordt al jarenlang gebruik gemaakt van Xerox apparatuur en de diensten van Document House Limburg vanwege de eigen lokale servicedienst, snelle responstijden en korte communicatielijnen. Bij het starten van de nieuwe opleiding was snel duidelijk dat ook hier een grafische machine van Xerox zou komen. Tijdens een demonstratie werd duidelijk dat de Colour 550 volledig aan de eisen en wensen voldeed. Door de grote hoeveelheid (SRA3) papierlades kunnen de docenten zich richten op lesgeven en hoeven zij zich niet bezig te houden met zaken als voldoende papier in de machine. Daarnaast kan de printer veel verschillende grammages papier verwerken en kunnen alle supplies eenvoudig zelf worden vervangen.
 
Henk Saes, een van de initiatiefnemers van de opleiding: “Ontwerpen kunnen eigenlijk alleen goed worden beoordeeld als je met papier werkt. We leren de studenten dan ook dat een print waarde heeft voor de bewustwording, wil je tot kwalitatief goed drukwerk komen. Door te printen vindt er zelfreflectie plaats en kunnen verbeterstappen worden gemaakt. Aan het einde van een opdracht kan de student een overzicht van afdrukken overleggen die toegelicht kunnen worden. Zo leren ze om kritisch te blijven kijken en keuzes te maken. De Colour 550 voorziet ons hierin door de constante kwaliteit en betrouwbaarheid.”
 
-xxx-
 
Over Arcus College - Opleiding Mediavormgeving
Vakmanschap, ambitie en hard werken, dat zijn de drie bouwstenen van de nieuwe opleiding van het Arcus College. Het curriculum wordt bedrijfsgericht ingericht. Dat wil zeggen dat de student leert om zich bedrijfsmatig in het vak te bewegen door theoretisch, maar vooral ook praktisch aan de slag te gaan. De school fungeert als kenniscentrum en draagt expertise uit naar het bedrijfsleven. Het vak heeft veel verschillende kanten waardoor de student veel verschillende dingen kan bereiken. Zo is hij straks medeverantwoordelijk voor het succes van nieuwe en bestaande producten, diensten en bedrijven. Als mediavormgever kunnen ze aan de slag bij een reclamebureau, uitgeverij of drukkerij als grafisch ontwerper, webdesigner of dtp'er. Verder studeren is ook mogelijk op HBO-niveau aan bijvoorbeeld de Hogeschool Zuyd. Meer informatie is te vinden op  www.arcuscollege.nl
 
Over Document House Limburg
Document House Limburg is al 25 jaar het eerste aanspreekpunt voor Xerox in de provincie Limburg. In deze 25 jaar heeft Document House Limburg zich gespecialiseerd in het optimaliseren van documentstromen binnen bedrijven. Niet alleen met Xerox apparatuur maar ook met gebruiksvriendelijke software-oplossingen die de bedrijfsprocessen ondersteunen om efficiënter te kunnen werken. Denk hierbij aan Document Management oplossingen, het automatiseren van binnenkomende facturen, het verwerken van formulieren, etc. Vanuit het kantoor in Maastricht worden laagdrempelige seminars, workshops en trainingen verzorgd over de diverse oplossingen. In de showroom kunnen bedrijven terecht voor een demonstratie op maat waarop een eerlijk en onderbouwd advies volgt. Door de eigen, regionale, servicedienst heeft Document House Limburg kennis van de lokale markt en kunnen zij bedrijven snel helpen mocht dit nodig zijn. Meer informatie is te vinden op www.dhlimburg.nl
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl