Breukelen, 21 november 2012 – DM-specialist en Xerox Premier Partner De Brink uit Enschede heeft als eerste Nederlandse ondernemer geïnvesteerd in de nieuwe iGen150 van Xerox. Deze machine is met een snelheid tot 150 A4 pagina’s per minuut de snelste kleurenpers in het portfolio van Xerox. De snelheid komt de productiviteit en uptime die zo belangrijk is bij digitale kleurendruk direct ten goede. De Brink kan daarmee nog beter voldoen aan de wensen en behoeften van klanten. Bovendien wil De Brink zich verder ontwikkelen richting offsetkwaliteit om ook het traditionele drukwerk in één gang te kunnen printen.
 
Roy in het Veld, algemeen directeur van De Brink: “Klanten kunnen hier alles laten verzorgen. Wij geven advies en voeren het allemaal uit, zowel voor klanten in Nederland als in België en in januari 2013 gaan we uitbreiden naar Duitsland. Denk aan drukwerk, mailinghandeling, portokosten, financiële afhandeling: van creatie tot verzending. We printen nu bijvoorbeeld één miljoen kaarten voor Yves Rocher met 800 variabele beelden gekoppeld aan de ontvangers. Onze verhuizing van twee panden naar één pand in Enschede was een mooie gelegenheid om de iGen 150 in de nieuwe hal neer te zetten. Deze, en de andere hallen worden verwarmd door de warmteafvoer van de printers. Dit is zowel kostentechnisch een voordeel als qua duurzaamheid.”
 
De iGen150
De iGen 150 is gebouwd op het bekende iGen platform van Xerox. Deze nieuwe kleurenpers levert tot 150 pagina’s per minuut (op basis van A4 formaat) en kan 3.000 extra grote 66 cm/26 inch vellen per uur verwerken. De tot 25 procent hogere afdruksnelheid in vergelijking met de iGen4, de gepatenteerde beeld-op-beeldtechnologie en het 2.400 x 2.400 dpi imaging-systeem (de hoogste afdrukresolutie op een iGen-systeem tot nu toe), zorgen ervoor dat de setup van drukwerkopdrachten eenvoudig is, dat de productietijd kort is en de afdrukkwaliteit nauwkeurig en consistent.
 
Naast de iGen150 gebruikt De Brink nog een iGen4, die ook meteen is geüpgrade naar een iGen4EXP. Hierdoor kan ook op deze machine het grootste velformaat van 360mm x 660mm worden bedrukt en wordt er gebruik gemaakt van dezelfde matte toner als in de iGen150, waardoor een op offset gelijkende kwaliteit bereikt wordt. Verder bestaat het machinepark nog uit twee Nuvera’s en zes multifunctionals.
 
Bijschrift bij foto: Van links naar rechts: Annelies Helle en Roy in het Veld van De Brink en Hans van Hunnik en Marcel Martens van Xerox bij de iGen 150.
 
-xxx-
 
Over Xerox Nederland
Xerox Nederland is de Nederlandse verkooporganisatie van Xerox. Xerox is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.nl.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl