Breukelen, 10 mei 2012 – Detacheerder en opleider Calco Group (onder andere Calco MasterClass) kiest in haar nieuwe onderkomen te Maarssen voor groen en flexibel printen. Xtandit, leverancier van totaaloplossingen voor documentmanagement, installeerde in het nieuwe pand vier Xerox ColorQube multifunctionele kleurenprinters en Mobile Print, waarmee medewerkers plaats- en apparaatonafhankelijk kunnen afdrukken. Calco kiest ook voor de Managed Print Services van Xtandit (XMS), die zijn gebaseerd op de Xerox Partner Print Services (XPPS). Hiermee is Calco in staat de printinfrastructuur te vereenvoudigen, deze beter te managen en de kosten ervan te reduceren.
 
Voordelig printen in huisstijl
De ColorQubes zijn naast een milieuvriendelijke keuze, door de vaste inkt technologie, ook kostentechnisch interessant door de prijsstelling. Voor het printen in kleur betaalt de gebruiker enkel voor de hoeveelheid kleur op de pagina. Met vijf verschillende werkmaatschappijen hoeft Calco Group geen briefpapier met verschillende logo’s voor te drukken, maar kunnen zij voor nagenoeg dezelfde prijs als zwart-wit, briefpapier in de huisstijl printen. Hierdoor hoeft Calco geen drukwerk meer uit te besteden en levert het een forse kostenbesparing op. Binnenkort start Xtandit ook met de uitrol van de Mobile Print Oplossing. Hiermee wordt het voor Calco mogelijk om vanaf iedere device – smartphone en tablet – naar ieder gewenste printer te printen.
 
“We werken voornamelijk met jonge mensen en wij willen er dan ook alles aan doen om hen op de juiste manier te faciliteren, zodat zij hun werk goed kunnen doen”, aldus Robert Gravekamp, directeur van Calco. “De Mobile Print Oplossing is hiervan een goed voorbeeld. Onze medewerkers zijn gewend mobiel te werken en dus is het voor ons meer dan logisch om ook mobiel printen aan te bieden. Ook willen we ons buitendienst-team uitrusten met tablets. Door de mobiele oplossing kunnen ze straks eenvoudig printopdrachten geven en deze ophalen bij de printer als ze binnen zijn. Door het beheer van de printers uit te besteden aan Xtandit hebben we ook geen omkijken meer naar het onderhoud en dat ontzorgt ons enorm. Bij de aanschaf van de machines was het milieuaspect zeer belangrijk, maar ook de kwaliteit is verbluffend. Ik zie het verschil niet met voorgedrukt briefpapier, behalve terug op de factuur.”
 
-xxx-
 
Over Calco
Als specialist in detachering, coaching en opleiding van jonge & ervaren IT professionals matcht Calco getalenteerde starters op de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven die behoefte hebben aan hoog gekwalificeerd IT personeel. Calco bestaat 8 jaar en wordt bestuurd door Robert Gravekamp en René Scholten. Meer informatie is te vinden op www.calco.nl.
 
Over Xtandit
Xtandit is als grootste concessionair van Xerox in Europa al ruim twee decennia lang partner voor de verkoop van hoogwaardige documentoplossingen. Met een team van ruim 110 gedreven medewerkers benadert Xtandit de branche met de juiste focus en aandacht. Xtandit heeft het hoofdkantoor in Woerden en twee vestigingen in Capelle a/d IJssel en Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.xtandit.nl.
 
Over Xerox Corporation
Xerox Corporation is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
----------------------------------------
 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl