Breukelen, 30 mei 2012 – Xerox (NYSE: XRX) implementeert een managed print services (MPS) strategie bij Boeing (NYSE: BA), de marktleider op het gebied van lucht- en ruimtevaart, met als doel de documenten sneller en efficiënter te beheren. Het zesjarige Enterprise Print Services (EPS) contract behelst een consolidatie van de printers, kopieermachines en faxen, en de ontwikkeling van een strategie voor de beste afdrukopties op basis van prijs, energie-efficiency en inktgebruik. Met MPS helpt Xerox Boeing in het behalen van haar duurzaamheidsdoelen op het gebied van papiergebruik, stroomverbruik en vermindering van afval.
 
“Met dit partnership zijn we in staat de allerbeste print services aan onze medewerkers en klanten te bieden”, aldus Ted Colbert, vicepresident van Boeing IT Infrastructure. “Daarnaast zullen de nieuwste technologieën en verbeterde diensten van Xerox ons helpen om de IT-kosten te verlagen en behouden we ons commitment voor een milieuvriendelijke werkplek.”
 
Boeing zet change management programma’s in die werknemers helpen optimaal gebruik te maken van efficiëntere technologieën en werkprocessen. In de toekomst gaat Boeing ook starten met de mobiele printoplossing van Xerox. Daarmee kunnen mobiele werknemers altijd, overal en op een veilige manier printen vanaf hun smartphone of tablet, zonder het downloaden van software, een printer te installeren of hun laptops op te starten.
 
“Boeing was op zoek naar een strategische partner om hun business te innoveren én geld te besparen. We boden ze een MPS-plan dat voldoet aan hun specifieke behoeften, zoals geavanceerde beveiliging, milieuvriendelijke werkstrategieën en eenvoudig beheer van zowel gedrukte als digitale informatie”, aldus Kevin Warren, directeur U.S. Client Operations, Xerox.
 
Als wereldwijde marktleider in MPS werkt Xerox samen met bedrijven van diverse grootte om het werk te vereenvoudigen. Werknemers zijn zo minder tijd kwijt met het beheer van documenten en kunnen zich meer richten op hun core business. Xerox integreert MPS in de IT-infrastructuur om de informatie slim te organiseren − van zowel papieren als digitale bronnen. Het bedrijf werd uitgeroepen tot de wereldwijde markleider1 en door Gartner, Inc, in het Leaders Quadrant in het 2011 Magic Quadrant voor Managed Print Services Worldwide.2 Bovendien werd Xerox erkend als leider in Managed Print Services en Basic Print Services in het 2012-2015 Forecast and Analysis report3 en 2011 MPS MarketScape rapport4  van IDC. Daarnaast behaalde Xerox de toppositie in Quocirca's 2012 MPS rapport.
 
-xxx-
 
1Gartner, Inc., Competitive Landscape: Managed Print Services, Worldwide Report, Nov. 30, 2011.
2Gartner, Inc., Magic Quadrant for Managed Print Services, Worldwide, Ken Weilerstein, Cecile Drew, Yulan Li, Oct. 25, 2011.
3IDC Worldwide and U.S. Managed Print Services and Basic Print Services 2012-2015 Forecast and Analysis.” Doc # 233453, Volume 1, March 2012.
4 IDC MarketScape: Worldwide Managed Print Services 2011 Hardcopy Vendor Analysis.” Doc # 232135, Dec. 2011.
 

Over Xerox Nederland
Xerox Nederland is de Nederlandse verkooporganisatie van Xerox. Xerox is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.nl.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl