Breukelen/Zeist, 29 maart 2013 – In 2012 startten service- en technologiebedrijf Xerox en verzekeraar Achmea met een nieuwe manier om documenten te printen. Nu – één jaar later – blijkt deze vorm van managed print services een groot succes. De totale behaalde kostenbesparing bedraagt ruim 5 miljoen, oftewel 30 procent.

Onder managed print services verstaan de partijen de installatie én het actieve beheer van 350 multifunctionele printers door Xerox, verdeeld over alle kantoorgebouwen van Achmea. Prints kunnen worden gemaakt bij elke printer binnen het netwerk, maar pas ná dat de gebruiker zijn personeelspas heeft aangeboden. Naast een kostenbesparing levert dit ook voordelen op voor het milieu. Achmea heeft zich ten doel gesteld een CO2-neutrale bedrijfsvoering te realiseren. De nieuwe printers en het verminderd printen dragen daaraan bij. Achmea compenseert de overgebleven CO2-uitstoot met investeringen in duurzame initiatieven.

Radboud van Hal, Chief Procurement Officer van Achmea: “Het is onze ambitie om kosten, die ons niet helpen onderscheidend te zijn voor onze klanten, gecontroleerd te verlagen. Het partnership met Xerox draagt daaraan bij. Met hun oplossingen in documentlogistiek ondersteunen zij ons bij onze MVO-doelstellingen.”

Martijn Brand, Algemeen Directeur van Xerox: “De samenwerking verloopt professioneel en efficiënt. Hierdoor zijn wij in staat geweest naast managed print services ook extra dienstverlening in te richten. Dat is ook hoe we graag werken bij Xerox en invulling geven aan ons partnership met Achmea. We blijven dan ook actief onderzoeken of er nog meer kostenbesparingen voor Achmea te behalen zijn.”

 

Meer informatie:

Bert Rensen, 
woordvoerder Achmea,
telefoon (06) 516 357 28
e-mail bert.rensen@achmea.nl 

Patty de Jong
PR & Communications Manager Xerox
telefoon (0)6 20541506
e-mail patty.dejong@xerox.com

 

Achmea is de grootste verzekeringsgroep in de Nederlandse markt. Achmea staat achter merken zoals Centraal Beheer Achmea, Interpolis, Zilveren Kruis Achmea, Avéro Achmea, Agis en FBTO. Gemeenschappelijke ambitie van alle verzekeraars en dienstverleners binnen Achmea is het ontzorgen van klanten. Centrale vraagstukken hierbij zijn veiligheid, gezondheid, geld voor later, arbeidsparticipatie, bedrijfscontinuïteit en arbeidsvoorwaarden. www.achmea.nl


Xerox Nederland is de Nederlandse verkooporganisatie van Xerox. Xerox is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.nl.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.