Breukelen, 14 april 2011 – XMPie, onderdeel van Xerox en leverancier van software voor crossmediale één-op-één marketingcommunicatie, lanceert PersonalEffect 5.2. Deze oplossing bevat de nieuwste PersonalEffect Analytics technologie voor het volgen, meten en rapporteren van Direct Marketing campagnes. Hiermee is het mogelijk om gedurende de gehele campagne alle relevante en variabele campagnedata eenvoudig en snel te analyseren en ‘real time’ visueel weer te geven in rapportages. De software zorgt bovendien automatisch voor een consistente boodschap en inhoud voor alle mediakanalen die onderdeel uitmaken van de campagne. PersonalEffect Analytics draagt op deze manier bij aan een duidelijk inzicht in de ROI van een campagne.
 
“Het is voor marketeers erg belangrijk om de prestaties van een campagne te kunnen herzien en snel te kunnen beslissen of er wijzigingen in de boodschap of het aanbod moeten worden doorgevoerd”, legt Gerard Kruijt, business manager software van Xerox Nederland uit. “De XMPie software geeft een integraal beeld van alle resultaten van de campagne en in ‘real time’ een helder overzicht van alle relevante informatie. Dit leidt tot betere cross media campagnes, meer controle en meer resultaat.” Door middel van vooraf ingestelde KPI’s kunnen tussentijdse resultaten worden weergegeven, bijvoorbeeld door het aangeven van een rood, oranje of groen niveau om te zien in hoeverre specifieke doelstellingen zijn bereikt, zoals het percentage e-mails dat daadwerkelijk door respondenten is geopend.
 
Delen via Social Media
De nieuwe software van XMPie biedt ook een ‘Social Media Share’ functie. Deze functie maakt het mogelijk om het bereik van cross media campagnes nog verder te vergroten. Dit kan bijvoorbeeld door de ontvanger van een e-mailbericht de mogelijkheid te bieden om de boodschap of het aanbod uit de campagne direct te delen via zijn of haar sociale netwerk, door een ‘share’ button met de persoonlijke URL (PURL) of de e-mail uit de campagne toe te voegen aan Facebook en Twitter.
 
Ondersteuning van nieuwe PDF/VT standaard
XMPie PersonalEffect 5.2 ondersteunt de in opkomst zijnde PDF/VT standaard. Deze nieuwe standaard zorgt voor een snellere, efficiëntere en meer voorspelbare productie van gepersonaliseerd drukwerk, wat nog steeds een essentieel onderdeel uitmaakt van cross-mediale DM campagnes. PDF/VT is ook de nieuwe ISO standaard voor het produceren van variabele data print (VDP) opdrachten en zorgt ervoor dat complexe VDP-bestanden met een rijke grafische inhoud snel en efficiënt worden geript en zonder vertraging worden geproduceerd op digitale kleurenpersen als de Xerox Colour 1000 en iGen4. Deze snelle RIP-tijd met PDF/VT wordt onder andere gerealiseerd dankzij het ‘cachen’ van herhaalde grafische afbeeldingen en tekstblokken.
 
PersonalEffect 5.2 is wereldwijd beschikbaar vanaf mei 2011.
 
-xxx-
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken: 
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl