Breukelen, 21 mei 2012 – XMPie, A Xerox Company, leverancier van software voor geïndividualiseerd communicatiebeheer (ICM), introduceert XMPie Circle. Deze cloudservice biedt een visuele taal die alle betrokkenen bij 1-op-1 multi-channel marketingcampagnes in staat stelt om concepten te delen, akkoord te gaan met een blauwdruk, de campagneontwikkeling te begeleiden, analyses te monitoren en doelstellingen en ‘touch points’ (raakpunten) met de doelgroep te controleren.

XMPie Circle is een interactief digitaal storyboard dat 1-op-1 campagnes over meerdere kanalen visualiseert, waardoor deze makkelijker voor alle betrokken disciplines te begrijpen zijn. Met de interactieve tools voor het schematisch weergeven van de campagneworkflow kan Circle opdrachtgevers, zoals marketingmanagers, de visie en mogelijkheden van cross-media marketingcampagne veel eenvoudiger laten zien.
Terwijl de huidige 1-op-1 softwareoplossingen zich veelal primair richten op de touch points van afzonderlijke campagnes (bijv. briefkaarten, e-mail, website) en de koppeling daartussen vaak negeren, maakt XMPie Circle het mogelijk om de diverse raakpunten samen te weven tot één samenhangend verhaal met een begin, een midden en een einde. Dit wordt ook wel “Right Touching” genoemd. Circle maakt tevens het associëren van visuele inhoud met touch points mogelijk, waarbij alle betrokkenen geholpen worden om een goed beeld te krijgen van de bedoelde huisstijl van campagnes en om ontwerpopties te bekijken voor diverse campagnescenario’s, doelgroepen en segmenten.
“1-op-1 campagnes over meerdere kanalen geven uitzonderlijk goede resultaten, maar toch nemen merkeigenaren vaak hun toevlucht tot massamedia of gebruiken ze slechts één kanaal of medium voor hun marketingcampagnes. Een dergelijke keuze is bijna altijd het gevolg van de kloof die aanwezig is tussen de opdrachtgevende merkeigenaars en hun serviceproviders met betrekking tot 1-op-1 cross-media”, aldus Dr. Jacob Aizikowitz, president van XMPie. “Wij denken dat gebruikers met Circle een grote stap zetten in het overbruggen van deze kloof, waarbij merkeigenaren, grafimedia bedrijven en marcom-professionals in staat gesteld worden om effectief en efficiënt samen te werken. Door een dergelijke samenwerking wordt het kiezen van 1-op-1 marketingcampagnes over meerdere kanalen een breed geaccepteerde aanpak, wat leidt tot een betere ROI van marketingbudgetten en een algehele groei van onze bedrijfstak.”
Beschikbaarheid
Circle is niet alleen beschikbaar voor XMPie-gebruikers, maar is zonder download of installatie van software te gebruiken door iedereen met interesse in cross-media direct marketing. Om beginners te helpen om snel van start te gaan, heeft XMPie Circle uitgerust met voorbeeldpatronen van de campagneworkflows die onbeperkt gebruikt kunnen worden. XMPie biedt tevens een gratis versie van Circle met beperkte functies voor een basisschets van campagnes, naast twee premiumversies met extra capaciteit en uitbreidingsmogelijkheden. XMPie Circle 1.0 is per direct wereldwijd verkrijgbaar.
XMPie visualiseerde de mogelijkheden van Circle in een video.
###
Over XMPie
XMPie®, A Xerox Company, is de toonaangevende aanbieder van softwareoplossingen voor geïndividualiseerd communicatiemanagement (Individualized Communications Management, ICM). XMPie stelt gebruikers uniek in staat om gebruik te maken van klantinformatie en om 1:1 marketingcampagnes met meerdere kanalen efficiënt en effectief te beheren voor een hogere respons en een spectaculair investeringsrendement. XMPie-softwareoplossingen maken gebruik van het Adobe®-platform en zijn beschikbaar in drie compatibele productlijnen: uDirect® Print voor printen van variabele gegevens voor desktop, PersonalEffect® voor op server gebaseerde, geïntegreerde cross-media-communicatie, en XMPie Hosted Services voor op abonnement gebaseerde Software as a Service (SaaS)-oplossingen. Randmodules voor aangepaste configuraties zijn beschikbaar, inclusief de bekroonde uImage® voor personalisatie van afbeeldingen en grafische personalisatie; uStore® voor gepersonaliseerde Web-to-print en marketingportals; uChart® voor dynamische tabellen en grafieken; XMPie e-Mail Service™ voor gepersonaliseerde levering en volgen van e-mail; PersonalEffect Analytics voor rapportage en analyse van campagneprestaties; uDirect Video voor videopersonalisatie van filmkwaliteit; en XMPie Mapping Service™ voor gepersonaliseerde plattegronden en stadsplattegronden. XMPie heeft haar hoofdkantoor in New York en een R&D-centrum in Israël, en verkoop, ondersteuning en professionele services in de VS, Europa en Azië/Pacifisch gebied. Voor meer informatie gaat u naar www.xmpie.com.
 
NB: Voor open commentaar, zienswijzen uit de bedrijfstak en weergaven van evenementen, gaat u naar www.facebook.com/xmpie, www.twitter.com/xmpie, blog.xmpie.com of www.youtube.com/xmpie.
 
 
© 2012 XMPie®, A Xerox Company. Alle rechten voorbehouden. XMPie, het XMPIE-logo, Circle, PersonalEffect, uProduce en de slogan “one to one in one” zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van XMPie, en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Alle andere namen zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.
 
Mediacontact
Mediacontacten
Voor meer informatie, kijk op www.xmpie.com, of neem contact op met:
 
Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255255, patty.dejong@xerox.com   
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl  
 
XMPie, A Xerox Company
Christine Winter +1 (585) 422-2019, christine.winter@us.xmpie.com