Breukelen, 23 februari 2012 – XMPie, A Xerox Company en aanbieder van softwareoplossingen voor Individualized Communications Management (ICM), voegt XMPie Mapping Service toe aan haar portfolio van 1-op-1 crossmediale producten en diensten. In samenwerking met het Duitse locr GmbH, leverancier van geo-data en (stads)plattegronden, stelt XMPie haar gebruikers in staat om gepersonaliseerde plattegronden op hoge resolutie eenvoudig en snel te integreren in gedrukte en online media. Plattegronden zijn een krachtige call-to-action in DM-campagnes. De integratie van plattegronden in de software van XMPie draagt dan ook bij aan het succes van deze campagnes.
“Door samen te werken met locr zorgen wij voor betrouwbare, geavanceerde en rendabele mapping-mogelijkheden voor onze klanten”, aldus Jonny Miller, vice-president Customer Operations en Business Development bij XMPie. “Wanneer de plattegronden worden gepersonaliseerd en vervolgens geïntegreerd in 1-op-1 marketingcampagnes via meerdere kanalen, werken ze als zeer krachtige actieprikkel, waarbij aangestuurd wordt op meer respons en opbrengst van de campagne.”
De nieuwe service maakt het mogelijk om landkaarten te genereren voor meer dan honderd landen over de hele wereld, met diverse routeopties. Die routes kunnen indien gewenst een beginpunt (bijvoorbeeld het huis van de klant) en een eindbestemming (de winkel met de aanbieding) verbinden. De gepersonaliseerde plattegronden kunnen bovendien grafische elementen bevatten, zoals vooraf gedefinieerde pictogrammen voor de bestemming of nabijgelegen bezienswaardigheden (POI). Aangezien het kaartmateriaal gebaseerd is op de meest recente onbewerkte gegevens van navigatieleverancier NAVTEQ en deze per kwartaal bijgewerkt worden, zorgt de XMPie Mapping Service voor actuele en betrouwbare gegevens.

“Gepersonaliseerde landkaarten en stadsplattegronden geven aantrekkelijke en waardevolle informatie die de aandacht van klanten trekt. Dit leidt tot een aanzienlijke toename van het succes van DM-campagnes”, aldus Rolf Richter, CEO van locr GmbH. “Door deze integratie hebben XMPie-gebruikers die al crossmediale campagnes met respons produceerden, nu een extra element in de aanbieding voor hun klanten, tegen minimale investering.”
 
De XMPie Mapping Service wordt aangeboden in abonnementsvorm en is per direct wereldwijd beschikbaar voor gebruikers van XMPie uDirect Premier en PersonalEffect.

---------------------

Over XMPie
XMPie®, A Xerox Company, is de toonaangevende aanbieder van softwareoplossingen voor geïndividualiseerd communicatiebeheer (Individualized Communications Management, ICM). XMPie stelt gebruikers in staat om gebruik te maken van unieke klantinformatie en om 1-op-1 marketingcampagnes met meerdere kanalen efficiënt en effectief te beheren voor een hogere respons en een spectaculair investeringsrendement. XMPie-softwareoplossingen maken gebruik van het Adobe®-platform en zijn beschikbaar in drie compatibele productlijnen: uDirect® voor desktop variable data printing, PersonalEffect® voor geïntegreerde crossmedia-communicatie en XMPie Hosted Services voor op abonnement gebaseerde Software as a Service (SaaS)-oplossingen. Randmodules voor aangepaste configuraties zijn beschikbaar, inclusief de bekroonde uImage® voor personalisatie van afbeeldingen en grafische voorstellingen; uStore® voor gepersonaliseerde Web-to-print en marketingportalen; uChart® voor dynamische tabellen en grafieken; XMPie e-Mail Service™ voor gepersonaliseerde levering en volgen van e-mail; PersonalEffect Analytics voor rapportage en analyse van campagneprestatie; PersonalEffect Video voor videopersonalisatie van filmkwaliteit; en XMPie Mapping Service™ voor gepersonaliseerde landkaarten en stadsplattegronden. XMPie heeft haar hoofdkantoor in New York en een R&D-centrum in Israël, en verkoop, ondersteuning en professionele services in de VS, Europa en Azië/Pacifisch gebied. Voor meer informatie gaat u naar www.xmpie.com.  
 
Voor open commentaar, zienswijzen uit de bedrijfstak en weergaven van evenementen, gaat u naar www.facebook.com/xmpie, www.twitter.com/xmpie, http://blog.xmpie.com of www.youtube.com/xmpie.  
 
Over locr
locr werd in 2006 opgericht in Brunswick/Duitsland. Na de eerste uitgave van een geo-fotogemeenschap, richt locr zich nu op de globale voorziening van geïndividualiseerde kaarten van hoge kwaliteit voor verschillende marktsegmenten. Doordat zij de toonaangevende leverancier is van geo-gegevens en gepersonaliseerde en geïndividualiseerde landkaarten en stadsplattegronden, zijn de kaarten van locr altijd geactualiseerd en bieden een globaal bereik op straatniveau in meer dan 100 landen. De kaarten kunnen individuele POI's, logo's of route-informatie bevatten en kunnen in grote aantallen geleverd worden voor gepersonaliseerde cross-media-/directe mailcampagnes. De kaarten van locr worden tevens gebruikt in afwerkingsproducten voor foto's zoals fotoboeken en posters, alsook in toerisme en cartografische projecten. locr levert globale geo-informatie en kaarten van hoge kwaliteit en genereert deze kaarten met sterk schaalbare serveroplossingen. Kaarten kunnen geleverd worden per project of kunnen direct opgehaald worden van applicaties die een op het internet gebaseerde programmeerinterface (API) gebruiken. Voor meer informatie gaat u naar www.maps.locr.com, www.facebook.com/locrmaps, www.linkedin.com/locrmaps of volg www.twitter.com/locrmaps.  
 
© 2012 XMPie®, A Xerox Company. Alle rechten voorbehouden. XMPie, het XMPIE-logo, ADOR, PersonalEffect, uDirect, uPlan, uProduce, en de slogan “one to one in one” zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van XMPie, en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Alle andere namen zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.
 
Mediacontacten
Voor meer informatie, kijk op www.xmpie.com, of neem contact op met:
 
Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255255, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl   
 
locr GmbH
Janina Diehr, +49 (0)531 48269331, j.diehr@locr.com