Breukelen, 30 september 2019 - Xerox kondigt twee nieuwe optionele uitbreidingen toe aan de iGen® 5: extra lang (XLS) en fluorescerend gele toner.

“Deze extra mogelijkheden vergroten voor onze klanten de veelzijdigheid, productiviteit en schaalbaarheid van de investering in de iGen 5. Alles bij elkaar genomen maken deze opties de iGen 5 de meest veelzijdige losbladkleurenproductiepers in de markt,” volgens Tracey Koziol, senior vice president Global Offerings, Xerox.

Op de iGen 5 kan je met de XLS-optie printen tot 88,9 cm. Door het grotere formaat passen er meer pagina’s op een vel en dit levert meer productiviteit op, tot wel 25 procent. Grafimediabedrijven kunnen hun klanten meer keuze bieden door speciaal drukwerk te maken, zoals vierluiken, brochures, boekkaften, banners, panorama kunstwerken, etc.  

Met het optionele vijfde station kunnen iGen 5 gebruikers nu ook fluorescerend geel kiezen, net als oranje, groen, blauw, wit en transparant.

“We optimaliseren de manier waarop kleuren worden geprint voortdurend. Als pionier in toner en kleurtechnologie ontwikkelen we nieuwe mogelijkheden die meer bieden dan het gebruikelijke drukwerk, zonder in te boeten op productiviteit of kwaliteit. Het fluorescerend geel voor de iGen 5 is daar een voorbeeld van,” voegt Koziol toe.

Met de geboden extra mogelijkheden kunnen effecten in het drukwerk gebracht worden als vloeiende beelden, spotvernisaccenten en watermerken.

Speciaal als je het onder UV-licht houdt kan je met deze toner ook hoogwaardige printopdrachten maken zoals veiligheidsalerts en drukwerk wat goed moet opvallen zoals bij boekomslagen, kartonnen dozen, direct mailingen en brochures. Als je speciale effecten print, zorgt Xerox FreeFlow® Core ervoor dat de workflow bij verschillende printopdrachten naadloos verloopt.  

De nieuwe mogelijkheden hebben Xerox twee ‘RED HOT Technology’ awards van de Association for Print Technologies opgeleverd.

Deze Xerox RED HOT technologies zijn te zien op de Amerikaanse grafische vakbeurs PRINT 19, stand 1510 in Chicago van 3 tot 5 oktober a.s.

De iGen 5 met XLS en de fluorescerend gele toner zijn op korte termijn beschikbaar in Nederland.  

Over Xerox
In dit tijdperk van intelligent werken denken wij niet alleen aan de toekomst, wij maken de toekomst. Xerox Corporation is een innovatief technologiebedrijf met een focus op de kruising van de digitale en fysieke wereld. Wij gebruiken automatisering en next-generation personalisatie om productiviteit te bevorderen, groei te stimuleren en de wereld veiliger te maken. Elke dag helpen onze innovatieve technologieën en intelligente werkoplossingen – Powered by Xerox ® – mensen met communiceren en beter te werken. Ontdek meer op www.xerox.nl en volg ons op Twitter via @Xeroxnederland.