Breukelen, 19 april 2016, Xerox helpt grafimediabedrijven en servicebureaus door de tijdrovende, proces-intensieve ─ en daardoor vaak complexe ─ kleurcorrectieprocedures bij hoog volume inkjetpersen te verminderen. Vooral bij inkjetpersen zonder ingebouwde fotospectraalmeters blijkt het consistent houden van de kleurkwaliteit in de praktijk een forse uitdaging. Met de Xerox IntegratedPLUS Automated Colour Management (ACM)-oplossing kunnen grafische bedrijven nu ook op hun snelle inkjetpersen ─ ongeacht het merk en type ─ consistente kleur behouden, van dag tot dag en van rol tot rol. Zonder enige extra hardware-investeringen regelt de ACM-oplossing nauwkeurige kleurweergave met slechts een (handheld of standalone) fotospectraalmeter en laptop.

Er is geen kleurdeskundigheid meer nodig, want de Xerox ACM-oplossing automatiseert kleurcorrectieprocessen, vermindert het aantal stappen drastisch en verkort de stilstand van de inkjetpers van uren tot minuten. Scan een met kleurpatches bedrukt vel met de fotospectraalmeter, stuur het resultaat via ACM naar de cloud en de kleurinstellingen voor de RIP komen binnen enkele minuten terug. Binnen mum van tijd is de pers “op kleur”.

Met ingebouwde automatiseringsmogelijkheden, zorgt de oplossing ervoor dat het drukwerk voorspelbare en nauwkeurige kleuren behoudt gedurende het gehele productieproces. ACM verbetert de productiviteit, verhoogt de efficiëntie van de workflow en vereenvoudigt het kleurbeheer zodat grafische bedrijven en servicebureaus zich kunnen concentreren op het binnenhalen van meer opdrachten. Het systeem biedt specifieke feedback voor de pers operators met eenvoudige procedures als de printer buiten specificatie is en kleuronderhoud vereist is.

"IntegratedPLUS Automated Colour Management vermindert de complexiteit van de workflow en verhoogt de nauwkeurigheid met maximale automatisering van het kleurbeheer op de inkjetpers, inclusief profilering en steunkleurupdates," aldus Mike Lacagnina, World Wide IntegratedPLUS Business Manager bij Xerox. "Op drupa zullen we laten zien hoe deze oplossing workflow-stappen vermindert van 34 tot negen op de Xerox Rialto™ 900-inkjetpers."

Kom tijdens drupa naar Hall 8B A62 om een live demonstratie te zien van deze Xerox ACM-oplossing. Meer informatie over Xerox-nieuws en aankondigingen op drupa, zie de eerste video Xerox on the Road to drupa in de serie met Robert Stabler, Sr. Vice President, Graphic Communications Business Group, Xerox. Bezoek ons ook op xerox.com/drupa.