Breukelen, 22 maart 2012 – Xerox sluit een resellerovereenkomst met Infotheek, leverancier van hardware en IT-diensten. Deze nieuwe reseller zal het complete portfolio van Xerox voor de kantoormarkt gaan aanbieden aan haar klanten. Dit portfolio bestaat niet alleen uit A4-printers en mfp’s, maar ook uit lichte productieprinters en software-oplossingen als de Mobile Print Solution, waarmee bedrijven in staat zijn eenvoudig te printen vanaf smartphones of tablets.
 
Met deze samenwerking vergroot Infotheek haar aanbod op het gebied van printoplossingen. Dit past volledig in hun strategie om de printoplossingen uit te breiden. Zo is Infotheek in staat de diensten van Xerox eenvoudig te integreren in de IT-infrastructuur van haar klanten. Voor Xerox betekent de overeenkomst de volgende stap in de channelstrategie, waarbinnen Xerox haar producten toegankelijker wil maken voor een nieuw type reseller, in dit geval partijen binnen de IT-dienstverlening.
 
“We hebben als doel het MKB steeds beter te bedienen en dat is alleen mogelijk door een substantiële groei in het kanaal”, aldus Hans de Jong, Country General Manager Xerox European Channels Group. “Wij willen resellers de mogelijkheid bieden zich te onderscheiden met onze producten, of het nu gaat om printers of oplossingen, waarmee zij in staat zijn hun klanten te helpen beter te ondernemen. De resellerovereenkomst met Infotheek past volledig in deze strategie. Zij zijn een belangrijke speler binnen de IT-dienstverlening en ze hebben kennis van de printermarkt. Wij zien een succesvolle samenwerking tegemoet.”
 
Jordy Kool, Chief Operations Officer Infotheek: “Wij zijn zeer blij met deze resellerovereenkomst. Door de toevoeging van de diensten en producten van Xerox geven wij concreet vorm aan onze groeistrategie op het gebied van printing. Hierdoor zijn wij nu nog beter in staat om onze klanten een totaalpakket aan te bieden. Voordelig automatiseren gaat verder dan het besparen op de aanschaf en het beheer van nieuwe voorlaatste en Approved Selection IT-hardware. We bieden onze klanten ook andere voordelige IT-oplossingen aan, zoals Print Solutions, zonder ze te laten inleveren op kwaliteit. Door de samenwerking met Xerox voldoen we daar volledig aan.”
 
-xxx-
 
Bijschrift bij afbeelding: Hans de Jong, Country GM Xerox European Channels Group (links) en Jordy Kool, Chief Operations Officer bij Infotheek
 
Over Infotheek
Infotheek is leverancier van hardware en IT-diensten. Het automatiseringsbedrijf is gespecialiseerd in het doorleveren van voorlaatste modellen pc’s, notebooks, servers, storage, networking, printing en andere apparatuur van diverse A-merken. Het assortiment sluit naadloos aan op de meest gebruikte IT-apparatuur voor professioneel gebruik. Infotheek stelt bedrijven en instellingen in staat om aanzienlijk te besparen op hun IT-kosten door standaardisatie, levensduurverlenging en asset management. Verder levert Infotheek advies en diensten op het gebied van ICT, zoals installaties, migraties, onderhoud en reparatie, logistieke ondersteuning en systeembeheer. Infotheek is Gold Preferred Partner van Hewlett Packard, Dell PartnerDirect, Acer Affinity Platinum, Business Partner van IBM, Xerox Reseller, Microsoft Gold Partner en VMWare Enterprise Partner. Infotheek werd in 1991 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Leiden. Verder heeft Infotheek buitenlandse vestigingen in België, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Er werken ruim 270 medewerkers. 
Voor meer informatie zie www.infotheek.nl
 
Over Xerox Corporation
Xerox Corporation is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl