Op 7 en 8 november heeft Xerox voor de derde maal het Internationale ‘Personalized Application Builder’ Forum georganiseerd.

Tijdens deze dagen hebben 85 deelnemers uit 15 landen wereldwijd met elkaar ervaringen uitgewisseld over het ontwikkelen van apps op het unieke Xerox ConnectKey-platform. Elk jaar zijn er meer deelnemende ontwikkelaars, de PAB-Partners. De groei van deze groep Partners laat zich logisch verklaren. De toepassingen die zij de afgelopen jaren ontwikkeld hebben dragen stuk voor stuk bij aan het verhogen van het gebruiks- en bedieningsgemak van de moderne MultiFunctionele Printers (MFP’s).

Er zijn inmiddels meer dan 400 Partners voor Xerox wereldwijd actief met het ontwikkelen van Apps, veelal maatwerkoplossingen waarmee organisaties en eindgebruikers geholpen worden bij het vereenvoudigen van processen. De intuïtieve bediening van de MFP staat hierbij voorop.

Het Xerox PAB-programma is een voor de MFP markt uniek concept. Xerox PAB Partners worden gestimuleerd toepassingen te creëren en Xerox biedt hiervoor de benodigde hulpmiddelen. Dankzij het feit dat er weinig programmeerkennis vereist is, zijn dergelijke maatwerkoplossingen voordelig en eenvoudig te ontwikkelen. Dit maakt dat de oplossingen toegankelijk zijn voor alle ondernemingen, groot en klein.

Xerox Nederland heeft in samenwerking met Veenman de Secure ID App ontwikkeld. Voorafgaand aan het PAB Forum is er een voorselectie geweest vanuit het totale aantal ontworpen Apps.  De Secure ID App is tijdens het evenement door alle aanwezigen uit een set van in totaal 27 Apps verkozen tot ‘de meest waardevolle toepassing’.

Met de Secure ID App is het voor een eindgebruiker zeer eenvoudig gemaakt om een AVG-bestendige kopie te maken van een ID-kaart, rijbewijs of paspoort.

Komend jaar zal Xerox in Nederland een ‘App Bootcamp’ organiseren met als thema:
‘Kom naar ons met je idee en keer terug met een werkende App’.

Tijdens de Bootcamp worden de Partners opgeleid tot App-ontwikkelaar. Partners worden vervolgens in de gelegenheid gesteld de door hen ontwikkelde Apps aan te bieden in de Xerox App Gallery. Dit e-commerce platform geeft Partners de ideale mogelijkheden om wereldwijd eindgebruikers te bereiken en omzet te genereren via de verkoop van de Apps.

De oorspronkelijke kopieermachine is na de ontwikkeling tot MFP bij Xerox verder uitgegroeid tot een interactief multimediacommunicatiemiddel voor op de werkvloer. Een echte werkplekassistent geschikt voor onder andere scannen, kopiëren, printen, cloudkoppelingen, narrowcasting, digitalisering van bedrijfsprocessen en koppeling met CRM- en ERP-systemen. Met een personal touch.

Op de foto:

Roger Ellefson, general manager Office Solutions Xerox, Massimiliano Marcantonio en Alberto Raimondi van EtiQube (Winnaar dit jaar van 2018 Most Innovative PAB Partner van Xerox), Guillaume Tilleul van MyWorkPlatform.  Guillaume is Winnaar van dit jaar "PAB Authorized Developer of the Year" award. Van Xerox Marcel Wisman, Office Product & Solutions Manager, Nederland en van Veenman Michel Kuipers en Arjan Karssen. En uiterst rechts Rui Ferreira, van het Xerox Office Solutions Team.