Breukelen, 6 december  2013 – Xerox heeft een resellerovereenkomst gesloten met Sihl Direct B.V. te ’s-Hertogenbosch voor de verkoop van haar grafische grootformaatprinter, de Xerox IJP 2000. Met deze nieuwe, zeer snelle grootformaatinkjetprinter kunnen grafimediabedrijven in veel kortere tijd meer opdrachten afdrukken, zelfs als deze op het laatste moment worden aangeleverd.

“De Xerox IJP 2000 rekent af met de bekende traagheid waar grootformaat-machines vaak last van hebben. Dit biedt een groot concurrentievoordeel voor onze grafische klanten”, aldus Martin Wuijster, Manager Sales en Marketing bij Sihl Direct. “Een belangrijke uitdaging bij het afdrukken op groot formaat is dat de productiesnelheid en daarmee de productiviteit laag is, waardoor opdrachten vaak minder winstgevend zijn. De Xerox IJP 2000 lost deze uitdaging op met een ononderbroken workflow en drukproces. De resellerovereenkomst met Xerox is voor ons een belangrijke stap vooruit. Nu wij gecertificeerd leverancier zijn voor Xerox grootformaatprinters kunnen wij onze klanten een nog completer aanbod bieden op het gebied van grootformaatoplossingen.”

Xerox legt, sinds de oprichting van de Xerox Graphic Resellers organisatie begin dit jaar, een sterke focus op de verkoop van haar oplossingen voor de grafische industrie via het indirecte kanaal. Door sterkere regionale zichtbaarheid is het bedrijf in staat haar marktaandeel te vergroten en zo groei te realiseren. Om die reden wil Xerox met de introductie van de Xerox IJP 2000 grootformaatprinter haar partnerkanaal uitbreiden met een echte specialist op het gebied van grootformaat printen.

“De klant heeft behoefte aan snelle, directe lijnen met haar leveranciers. Het is voor ons dan ook van groot belang daarvoor de beste partners te selecteren”, aldus Henk Bleeker, Channel Business Manager Xerox Nederland. “Wij willen de juiste partners bereiken met behulp van een aantrekkelijke partnerpropositie voor producten, diensten en oplossingen, waarin de partner centraal staat. Zij zijn daardoor weer in staat toegevoegde waarde te bieden aan hun klanten.”

 

-xxx-

Bijschrift bij afbeelding: Henk Bleeker, Xerox (links) en Martin Wuijster, Sihl Direct met de Xerox IJP 2000


Over Sihl Direct
Sihl Direct is de Nederlandse verkooporganisatie van de wereldwijd actieve Diatec groep en heeft zich gespecialiseerd in grootformaat printoplossingen. Het moederbedrijf van Sihl in Duitsland is fabrikant van inktjet media en heeft inmiddels een zeer uitgebreid aanbod printmedia voor de IJP 2000. De  diensten van Sihl Direct variëren van individuele behoefteanalyse en advies over het installeren van grootformaat hardware en software, evenals onderhoud en reparatie. Naast de nieuwste digitale printergeneraties distribueert Sihl Direct een omvangrijk assortiment media voor foto- en grootformaattoepassingen. De basis voor de Know-how van Sihl Direct is de directe lijn van de vijf productiefabrieken van het moederbedrijf met eigen kwaliteits- en ontwikkelingsafdelingen. Deze verbinding maakt het zelfs mogelijk speciale technische wensen en feedback van de klant te vertalen in nieuwe productinnovaties. Kijk voor meer informatie op www.sihl.nl

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.