Breukelen, 3 november 2016 – Vanuit steeds meer marktsegmenten groeit de vraag naar digitaal gedrukte verpakkingen. Dit biedt legio voordelen voor aanbieders van verpakkingsmaterialen, inkopers van verpakkingen en retailers. Belangrijker nog: het biedt kansen om tegemoet te komen aan de vraag van consumenten.1 Om grafimediabedrijven, dienstverleners en aanbieders te helpen profiteren van deze kansen organiseren Xerox en Grup Maculart op 17 november 2016 het evenement Digital Packaging LIVE in Barcelona.

Grup Maculart, een innovatieve en vooraanstaande leverancier van digitaal bedrukte verpakkingen voor de farmaceutische industrie en tevens Xerox Premier Partner, organiseert een open dag voor grafimediabedrijven en dienstverleners om praktijkervaringen met digitaal bedrukte verpakkingen te delen. Gedurende de dag zullen verschillende sprekers van zich laten horen.

Het programma

De deelnemers worden om 11:00 uur verwelkomd in de showroom van Maculart, waarna experts diverse lezingen zullen geven. Zo spreekt Dr. Sean Smyth, senior print consultant bij Smithers Pira over digitale druk voor de verpakkingsindustrie in zijn lezing “European Market Trends & Brand Owners Expectations”. Daarnaast reikt hij productieoplossingen aan waarmee deelnemers in de behoeften van hun klanten kunnen voorzien. Albert Majos, CEO van Maculart, verzorgt de lezing “Maximising Pharmaceutical Opportunities through Combining Digital & Litho Packaging Printing.” Claire Summersby, partnership marketing manager van The Alexir Partnership, vertelt over het onderwerp “Creating the Buzz with Digitally Printed Folding Cartons” en zal strategieën voor succes onthullen. Daarnaast gaat ze in op praktijktoepassingen bij klanten in de Britse voedingsmiddelensector. In aanloop naar de lunch worden partners van Xerox voorgesteld. Deelnemers kunnen met hen van gedachten wisselen tijdens een netwerksessie later die dag.

Het middagprogramma wordt afgerond met een rondleiding door de productiefaciliteit van Grup Maculart en een live demo. Daarna worden de deelnemers uitgenodigd voor een tour door de stad Barcelona en een netwerkdiner in een van de befaamde restaurants.

Aanmelding en locatie

Het evenement vindt plaats op 17 november 2016 bij Grup Maculart. Een overnachting in Hotel Porta Fira is inbegrepen. Klik hier voor meer informatie en inschrijvingsmogelijkheden.

1 Rapport van Smithers Pira: The Future of Digital Print for Packaging to 2020.

 

-xxx-

 

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met de expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en kennis van wat gebruikers willen, verbetert Xerox de workflow en wordt productiviteit, efficiëntie en personalisering versterkt. De medewerkers creëren in 180 landen betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor Xerox-klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgedeeld in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen, een business proces outsourcing bedrijf en een document technology bedrijf. Xerox verwacht de separatie eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox® en Xerox zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving