Breukelen, 26 februari 2013 – Xerox ontving het afgelopen jaar 1.215 Amerikaanse patenten. Samen met de 686 patenten van het Palo Alto Research Center (PARC) en joint venture Fuji Xerox, behoort Xerox met in totaal 1.900 patenten tot een van de top innovators in de wereld en zou het bedrijf als geheel een plekje hebben veroverd in de top 10 van de IFI Patent Intelligence lijst. In 2012 zijn er bijna 300 meer patenten voor de Xerox groep uitgegeven dan het jaar ervoor, een toename van meer dan 17 procent.

In het kader van het 50-jarige bestaan van Xerox Nederland dit jaar bezocht Xerox CTO Sophie Vandebroek het Nederlandse hoofdkantoor in Breukelen. Zij sprak uitgebreid over innovatie met diverse grote en kleine spelers uit het Nederlandse bedrijfsleven. Thema voor Xerox dit jaar is ‘Focus Forward’ en het doel van de bijeenkomst was elkaar te inspireren en deze inspiratie om te zetten in voordelen voor de klant. “Innovatie is een groot en gedurfd onderwerp dat breed en gevarieerd kan zijn in z’n impact en de voordelen die het kan hebben voor bedrijven”, vertelde Vandebroek. “Innovatie is niet alleen een van de meest favoriete topics bij Xerox. Het zit in ons dna en is de kern van alles wat we doen. Daarmee willen we graag een inspiratiebron zijn voor andere bedrijven.”

De mensen achter de patenten
Xerox en Fuji Xerox investeren jaarlijks zo’n 1.5 miljard dollar in research, development en engineering. Sinds 1930 hebben de onderzoekers van Xerox wereldwijd meer dan 60.000 patenten ingediend. Recent erkende Xerox zelfs 12 wetenschappers voor het behalen van maar liefst van 1.500 persoonlijke patenten.

“Patenten zijn een belangrijke graadmeter van onze continue investering in innovatie”, aldus Vandebroek. “Maar nog belangrijker, het zijn de mensen achter die patenten die deze uitvindingen vertalen naar oplossingen voor onze klanten.” Zo liet de CTO door live contact met het Xerox Research Center in Grenoble zien dat er op dit moment hard wordt gewerkt aan innovaties op het gebied van mobile print, mogelijkheden om duurzaam printgedrag van kantoormedewerkers te verbeteren met behulp van gamification, en uitgebreide live customer support-mogelijkheden voor printers. “De beste manier om een kijkje in de toekomst te nemen”, citeerde Vandebroek haar voorganger George Parker, “is door deze vandaag te creëren.”

Video
Sophie Vandebroek deelde haar visie op Focus Forward en de rol van innovatie in een gesprek met Martijn Brand, algemeen directeur van Xerox Nederland. Bekijk hier een video van dat gesprek.

 

-xxx-

 

Over Xerox Nederland
Xerox Nederland is de Nederlandse verkooporganisatie van Xerox. Xerox is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

 

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.nl.

 

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.